Az MSZP választmánya szombaton ismét támogatásáról biztosította a Bajnai-kormányt. Simon Gábor üzent a köztévé vezetésének is. Elindult a szocialisták belső harca, Suchman Tamás országgyűlési képviselő szerint tisztességtelenül járt el vele a párt megyei elnöke, Kolber István.
New York után az MSZP székházában adott tájékoztatást a miniszterelnök a költségvetés elfogadásáig várható válságkezelő intézkedésekről. Bajnai Gordon zárt ajtók mögött számolt be a szocialista párt választmányának az eddigi eredményekről és kormánya további terveiről.
A kormányfő előtt a választmány elnöke szólalt fel. Simon Gábor kompromisszumoknak nevezte az elmúlt hónapok megszorító intézkedéseit, miközben jelezte Bajnai Gordonnak, hogy a kormány a válságkezelő program folytatásában is számíthat az MSZP politikai támogatására és parlamenti szavazataira. A szocialista politikus üzent a köztévé vezetésének is, amikor elfogadhatatlannak nevezte a szerződésbontást a Gyárfás Tamás-féle reggeli műsorral.
Megkezdték a felkészülést
Az MSZP választmánya megkezdte a felkészülést a parlamenti választásokra és a kampányra. A testület dönt az egyéni körzetekben induló, valamint a területi és az országos listákra kerülő országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásának szempontjairól.
Elindult a belső harc
Elindult a harc az MSZP-ben a listás helyekért. Suchman Tamás országgyűlési képviselő szerint tisztességtelenül járt el vele a megyei pártelnök, Kolber István viszont tagadja, hogy az ő döntése lett volna a politikus alternatív helyre sorolása. Suchman pénteken az ATV-ben nyilatkozott a Somogy megyei választási listáról. Azt kifogásolta, hogy csak az ő helyét jelölték meg alternatív helyként a listán. Kolber István megyei elnök a Somogyi Hírlapban a bírálatra úgy reagált: a listáról nem ő, hanem a küldöttgyűlés döntött.
(HírTV)