Megbüntették a kedden kigyulladt kaposvári irodaház oltásánál dolgozó önkéntes életmentőket - mondta szerdán Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület parancsnoka. A polgári védelem kocsijait is megbüntették, de méltányosságból elengedhetik a büntetést.
Három gépkocsijukra raktak "Mikulás-csomagot" a parkolóőrök, pedig mindhárom autón nagybetűkkel látható az egyesület neve. Azt pedig mindenki tudhatta a környéken, hogy tűz van, amit el kell oltani, így övön alulinak érzik a büntetést - fogalmazott Bodó László. A parancsnok ugyanakkor ki akarja fizetni a büntetést, mivel annak összege elenyésző, akár csak az irodaházban elégett iratok értékéhez képest is.
A kaposvári városgondnokságon azt mondták: a parkolóőrök nem mérlegelhetnek, ha valaki nem fizetett parkolódíjat, az önkormányzati rendelet értelmében kötelességük megbüntetni. Méltányosságból ugyanakkor elengedhető a büntetés - tették hozzá.
(FH)

Tisztelt Kurucok, Testvéreim!
Részben megdöbbenve olvastam a cikket az önkéntes tűzoltók megbüntetésével kapcsolatban. Részben csak, mert ebben az elmebetegek által a szakadék felé irányított országban ez már nem is olyan meglepő.
Rá is térnék a lényegre. Arról van ugye szó, hogy a parkolóőrök nem mérlegelhetnek, nekik büntetniük kell mindenkit, aki rossz helyen parkol.
El kell gondolkodni, hogy kiknek lehet ez a hibája, kik azok, akik miatt előfordulhatnak ilyen gyalázatos esetek.
a parkolóőr: értem, hogy nem mérlegelhet, de nekem például leégne a pofámról a bőr, ha egy tűzesetnél parkoló feliratozott autóra, amely egyértelműen a tüzet jött oltani, rátenném a mikuláscsomagot. Az ellenőr részéről ilyen esetben az lenne a normális hozzáállás, hogy "kifelejti" azt a kocsit. Nem hinném, hogy pont ezt az esetet észre fogják venni a cégnél, és kirúgják emiatt, ha meg mégis felelősségre akarják vonni azért, mert nem büntetett, akkor ebből - például az ilyen internetes oldalak segítségével - országos méretű botrányt lehet csinálni, ezt pedig a parkolótársaság nem biztos, hogy bevállalja.
a parkolótársaság: szerintem nem kell részleteznem. Épp csak annyit, hogy az önkormányzattal és a civil szervezetekkel, önkéntes polgárőrökkel, tűzoltókkal stb. kapcsolatban kéne állniuk, és nekik el kéne engedni a parkolódíjat. Ez egyszerűen így lenne normális.
az önkormányzat: ugyanaz, mint a parkolótársaságok esetében, de persze fordítva. Ha az önkormányzat felkeresi az ilyen ügyekben a parkolótársaságot, biztosan meg lehetne állapodni, hogy melyik autókat ne büntessék, ha tilosban oltanak tüzet, vagy mentenek életet.
"Köszönjük, hogy a parkolódíj 100%-ával hozzájárult a zsinagóga-diktatúra mielőbbi kiépüléséhez!"
A tűzoltóknak meg üzenem, hogy ha kigyullad egy parkolótársaság irodája, akkor ne tolakodjanak be a tilosba tüzet oltani, hanem először járják körül a fél várost megfelelő parkolóért, és fizessenek. Addig a tűz ráér...
Kitartás a végső győzelemig!
AntiKommunista-47