Hangfelvétel bizonyítja, hogy Rihó Krisztiánnak, a Jobbik bicskei elnökének köze van a Magyarok Nyilaihoz - állítja az RTL Híradó. Rihó szerepéről állítólag az azóta már előzetesbe került "barátja" beszélt Benkő Györgynek, aki a titkos felvételt készítette.

Az ügyészség szerint a bicskei Jobbik elnöke még tavaly márciusban 50 darab éles lőszert szerzett be a csoportnak. A férfit hétfő délelőtt hallgatták ki. Rihó Krisztián a Jobbik Fejér megyei elnökének azt mondta, hogy soha sem volt köze a csoporthoz. A lőszerek beszerzéséről viszont már az RTL Híradó birtokába jutott hangfelvételeken is szót ejtenek a gyanúsítottak.
Állítólag a Budaházy vezette csoport egyik tagja Rihó Krisztiánt azzal kereste meg, hogy lőszerre lenne szüksége. A férfi teljesítette a megrendelést, és ötven darab 9 mm-es lőszert adott át a megrendelőnek tavaly áprilisban, közvetlenül azelőtt, hogy megtámadták volna Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házát.
A hangfelvétel szerint a csoport korábban egy távcsöves puskát is akart a Jobbik bicskei elnökétől vásárolni, de ez végül meghiúsult, mert Budaházy György sokallta az árat. Rihó Krisztián a bicskei Jobbik elnöke, jelenleg pedig az egyik Fejér megyei jobbikos képviselőjelölt kampányfőnöke.
(FH nyomán)