Többször foglalkoztunk már azzal, hogy a finnek a horogkeresztet, ill. annak finn változatát is mind a mai napig használják (legutolsó, kapcsolódó cikkünk, hivatkozásokkal, ITT). A következő két képernyőfotó a márc. 13-i állami, többek között több miniszter és az államelnök ünnepi beszédét felvonultató ünnep YLE-s (állami TV) közvetítéséből (a 28. perc környékén) származik: 


(az YLE által ráközelített kép)
 

(a balról legelső hölgy nyakában látható a fentebb teljesen ráközelítve látható finn horogkereszt)
(Eredeti méretben ITT és ITT)

(„Talvisodan muistoseminaari” [Téli Háború-emlékszeminárium],YLE TV1 márc. 13. 11:00-s közvetítés.)

El tudja képzelni azt a Kedves Olvasó, hogy egy magyarországi állami (!), mondjuk Sólyom és Bajnai által elnökölt ünnepségen valaki ilyen méretes nyilaskeresztes nyakbavalóval jelenik meg? Nem, be sem engedik; vagy, ha műsor közben kiszúrják, akkor azonnal el is viszik a pékek tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt. A finneknél „valahogy” nem ez történik. Vajon miért? Nekik miért szabad emlékezni a halottaikra, miért szabad használniuk a (saját, stilizált) horogkeresztjüket, amely, nem mellesleg, a Második Világháborúban is a(z egyik) katonai jelképük volt? Miért van az, hogy, ahogy az ITTENI listából is látható, számtalan finn nagycég támogatta anyagilag a 2007-es, horogkeresztes vasgyűrű-kiadást? El tudja képzelni azt a Kedves Olvasó, hogy Magyarországon mondjuk a MOL odaáll egy, a második világháborús magyar szerepvállalásra emlékező például nyilaskeresztes gyűrű újrakiadása mögé, és azt támogatja? Ugye, hogy nem? Mégis: a finneket a kutya sem közösíti ki Európából vagy a civilizált népek köréből.
Ha a finneknek szabad, ők nyugodtan használhatják a történelmi jelképeiket, mi, nekünk miért nem? Miért a kettős mérce? Továbblépve: miért ne szavazhatnánk azokra, akik már bizonyították (Érpatak), hogy ha valahol hatalomra kerülnek, ott rendet csinálnak és megszüntetik a cigánybűnözést, anélkül, hogy vér folyna? Miért kellene a két rossz (MSZP, ill. Fidesz) közül a kevésbé rosszat választani? A finnek miért tehetik meg, hogy a saját Jobbikjukra szavaznak (az EP-választáson egyenesen 14%-kal megajándékozva őket), kitehetik a horogkeresztet és az egyéb világháborús jelképeiket? Mi miért nem? Miért kell kussolnunk, ha például a finneknek nem kell, és mégsem közösítik őket ki, lehetetlenítik őket el? 

Olyan kérdések ezek, amelyre érdemes jól megfontolnunk a választ. Különösen annak fényében, hogy balliberálisaink, ill. a Fidesz egyik fő érve a Jobbik ellen az, hogy ha hatalomra kerül, akkor Magyarország teljesen elszigetelődik és szalonképtelenné válik. Ahogy a finnek példájából (ez csak az egyik volt; két, pár perce publikált másik ITT és ITT) látható, ez közel sincs így. A finneket se közösítették ki, és bennünket se fognak. 
Kuruc.info - A.S.