Neves színészeket ránthat magával Stohl András. A Blikk információi szerint a rendőrség a kábítószerrel való visszaéléssel kapcsolatos nyomozás során olyan információk birtokába jutott, amely szerint az ominózus, május 8-i balesetet megelőző éjszakán két neves színművésszel szórakozott gyanúsítottjuk.
Egyiküket már meg is hallgatták. A gyanú szerint ők is „pusztították" a bódítószereket abban a belvárosi night clubban, ahonnét Stohl elindult autóval. Igaz, utólag az már nem rekonstruálható, hogy azon az éjszakán ők is fogyasztottak-e kábítószert, de a rendőröknek lehetőségük van eljárás alá vonni őket is, így akár rajtuk is elvégezhetnek drogtesztet.
Rendőrségi információ szerint a rendőrök már jártak abban a belvárosi szórakozóhelyen is, ahol a színész és kollégái, körülbelül hatan, együtt mulattak.
– Nem szeretnék tippeket adni az ügyben érintett dílereknek és fogyasztóknak, de a rendőrség feltett szándéka, hogy felgöngyölíti azt a vonalat, amely ellátta a színészt és környezetét kábítószerrel. Ennek keretében megvizsgáljuk a gyanúsított kapcsolatrendszerét, telefonos hívástörténetét, s ezekből ki fog rajzolódni egy az üggyel összefüggésbe hozható kör – fejtette ki egy illetékes rendőrtiszt, aki szerint nem kizárt, hogy további botrányt kavar majd a médiában, ha kiszivárog más, kábítószerrel összefüggésbe hozható prominens neve.
Úgy tudni, a nyomozók nem pihennek sokat, és kiemelt ügyként kezelik a május 8-án hajnalban történt közlekedési balesetet, amelyben Stohl András ittasan, s kábítószer befolyásoltság alatt két vétlen autóssal karambolozott frontálisan. Felmerült, hogy a szemtanúk elmondása szerint az ominózus éjszakán viselt ruházatát is elküldik egy szakértőnek, hogy kiderüljön, volt-e a zsebeiben kábítószer.
A gyanú szerint ugyanis Stohl azért kockáztatta a cserbenhagyást, vagyis azért hagyta ott a helyszínt és a sérülteket, mert talán egy még súlyosabb bűncselekményt próbált leplezni. Ez pedig lehetett akár engedély nélkül tartott fegyver, nagy mennyiségű kábítószer, vagy a véréből kimutatott kemény drog is.
(Blikk nyomán)