A Fidesz és a KDNP egymással szövetségben teljes egészében felkészült az önkormányzati választásokra – közölte Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést (az LMP tehát nem került bele a felsorolásba - a szerk.).


A kormánypárti politikus kiemelte: a Fidesz célja, hogy az ajánlószelvények legalább 20 százalékát, azaz közel kétmillió darabot gyűjtsön össze a következő két hétben. A párt kampánya rövid lesz, helyi, megyei és országos szinten is zajlik majd, amelyben részt vesznek kormányzati politikusok és a pártelnök-miniszterelnök is – emelte ki.
Az alelnök hangsúlyozta: a Fidesz–KDNP-nek összesen 6500 jelöltje van; a fő szabály pedig az, hogy minden jelöltjük a két párt szövetségének színeiben indul.
Egyértelműsítette: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést; nem lesz olyan Fidesz-jelölt, aki akár burkoltan, akár nyíltan szocialista vagy jobbikos támogatást elfogad, aki ezt teszi, az „elveszíti a Fidesz támogatását”.
Arra a kérdésre, hogy ha a fővárosban nem tudják megszerezni a többséget, kivel léphetnek majd koalícióra, Kósa Lajos úgy válaszolt: meg tudják szerezni a többséget, mindenképpen nyerni szeretnének. Arra a felvetésre, hogy a kisebb pártok szerint a Fidesz túl sok ajánlószelvényt gyűjt, és nekik nem marad, az alelnök cinikusan így fogalmazott: a szelvények 20 százalékát kívánják megszerezni, a „maradék” négyötödre aspirálhat a többi párt.
(MTI nyomán Kuruc.info, kép: MN)