Csütörtök óta nem válaszol a rendőrség, hogy megkapták-e a feljelentést Zombory Miklós fideszes képviselő ügyében.
Többszöri kérésünkre sem tudott semmit mondani a BRFK azzal kapcsolatban, hogy beérkezett-e a feljelentés hozzájuk a Fidesz ferencvárosi választókerületi elnöke ügyében, akiről Kubatov Gábor pártigazgató beszélt egy tegnap nyilvánosságra került hangfelvétel szerint - írja a Hírszerző, alább a folytatás.
Ezen Kubatov Gábor arról beszél, hogy Zombory Miklós ferencvárosi fideszes választókerületi elnök, aki a pártigazgató szerint „nem túl szép, nem túl okos”, kerülete összes választójának pártszimpátiáját ismerti. A választók adatairól Kubatov Gábor szerint Zombory – nem lévén számítógépes ismeretek birtokában – a szekrénye mögött egy füzetben gyűjti választói adatait.
A felvétel közzététele előtt egy nappal a Kuruc.info kérte a BRFK-t, hogy sürgősen tartsanak házkutatást Zombory Miklós lakásán, ahol Kubatov szerint a szekrény mögött tartja egy füzetben a helyi választók pártszimpátiájának törvénytelen listáját. A neonyilas lap feljelentést is tett az ügyben. (A neo- előtagot kikérjük magunknak - a szerk.) Csütörtökön a Jobbik is bejelentette, hogy feljelentést tett személyes adattal való visszaélés és a választás rendjének megsértése miatt.
A Hírszerző még csütörtökön délelőtt küldte el kérdéseit a BRFK-nak, arról érdeklődtünk, hogy megérkezett-e hozzájuk a feljelentés, és tettek-e már lépéseket az ügyben. Azóta többször kerestük a rendőrség sajtóosztályát, de mindannyiszor csak azt mondták, hogy nem tudnak felvilágosítást adni.