Megúszható az, ha valaki megöli újszülött csecsemőjét, és a holttestét egy mélyhűtőládába rejti? Akár még ez is lehetséges: egy újonnan elkészült szakértői vélemény szerint ugyanis "nem volt teljesen beszámítható" H. Zsuzsanna, amikor két évvel ezelőtt a fenti módon bánt el éppen világra jött gyermekével. Márpedig ha ezt a véleményt veszi alapul a bíróság, a nő akár meg is úszhatja a gyilkosságot, hiszen a büntetés így korlátlanul enyhíthető. Előtte azonban elmeszakértők fognak vitázni arról a bíróságon, hogy normális-e vagy sem a könyvelőként dolgozó kétgyermekes asszony.

A korábban nagy port kavart ügyben eddig ugyanis két szakértői vélemény is született, amelyek szöges ellentétben állnak egymással. H. Zsuzsannát közvetlenül a gyilkosság után beszámíthatónak találták, két évvel a tragédia után viszont úgy látták az orvosok: nem teljesen volt az az elkövetés idején.
– Súlyos fokban volt korlátozott ügyfelem ahhoz, hogy felismerje tettének következményét. Ez azt jelenti, hogy akkor is depressziós volt, és most is. Az új szakértőt a bíróság rendelte ki a védelem kérésére – magyarázta Magyar György, H. Zsuzsa védője. – A szakértő többek között megállapította, hogy ügyfelem depressziós hajlamú, irányítható, túlzott megfelelési kényszere van – sorolta a szakértői vélemény indoklását Magyar György, aki az ügyfele állapotáról nem akart többet elárulni.
Hogy tisztázzák, kinek van igaza, feltehetően újabb és újabb szakértőket fognak bevonni az ügybe.
2008. május 4-én kivérzett állapotban vitte be lánya, R. Szilvia (19) a váci kórházba édesanyját, H. Zsuzsannát. Ott megállapították, hogy a nő szült. Az orvos értesítette a rendőrséget, a rendőrök a család dunakeszi otthonában a mélyhűtőládában, a születésnapi fagyitorta mellett találták meg egy újszülött kisfiú félig megfagyott holttestét. Hogy miért rejtette a család mélyhűtőládájába babáját a jól szituált könyvelőnő, az a tárgyaláson sem derült ki. A védelem szerint a szüléssel járó lelki trauma lehetett az oka, a vád azonban úgy véli, hogy az asszony félt attól, hogy – mivel megromlott a kapcsolatuk – élettársa elhagyja a baba miatt.
(Blikk nyomán)