Napközben emlékmenettel, a kora esti órákban pedig fáklyás demonstrációval emlékeznek Budapesten "a nácizmus és a nyilasterror áldozataira" november 9-én, a nemzetközi antifasiszta napon - írja a Népszabadság.
Az 1938-as ún. kristályéjszaka dátuma, november 9-e ma "nemzetközi antifasiszta" nap, és egyúttal Radnóti Miklós halálának évfordulója.
Az Új Spartacus Liga és a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete által meghirdetett Radnóti emlékmenet kedden 12 órakor indul a Rákoskeresztúri új köztemető 298-as parcellájától. A rendezvénnyel a szervezők az ellen is tiltakoznak, hogy a parcellában "nyilas tömeggyilkosok" is közpénzen fenntartott nemzeti díszsírhelyeket kaptak - írja a komcsi lap.
A menet a Népszínház utca (Kis Varsó emléktábla), a Bethlen Gábor téri Magyar zsidó munkaszolgálatosok emlékműve és a Károly körút (Koszorús Ferenc emléktáblája) érintésével a Pesti alsó rakparton ér véget, a "Cipők a Dunánál" emlékműnél. A táv teljes hossza csaknem 17 km, a menethez útközben is lehet csatlakozni. (Részletes információk itt olvashatók.)
A beilleszkedő, szerény, újabb munkatáborokat provokatív viselkedéssel kiváltani semmiképpen sem akaró izraeliták plakátjai: