Demográfiai csapda, a gyarmati függésünkből eredő csapda és az adósságcsapda - ezekhez nem nyúl a kormány, ezért beszélhetünk a magyar rendszerváltás második elsikkasztásáról – jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
A politikus úgy vélte: a cigány társadalom teljesítő-képességéhez van egy indokolatlan mértékű szaporulat. Minden család annyi gyermeket vállaljon, amennyit tisztességes munkával fel tud nevelni – hangsúlyozta.
Hozzátette: az a baj, hogy a cigányságban a beilleszkedési hajlam nemhogy javult volna, hanem romlott az elmúlt évtizedekben. Szerinte ez nem egy etnikai probléma, hanem a gazdasági-társadalmi működést érintő probléma.
Arra a felvetésre, miszerint a Jobbik a nehezen kezelhető, bűnözői hajlammal rendelkező cigány gyermekeket elvenné a szüleiktől, és egyházi fenntartású bentlakásos iskolákban helyezné el, azt mondta: elismeri, hogy ez egy drasztikus lépés, de szerinte ennek van egy működő modellje Erdélyben, Böjte Csaba a beilleszkedésre alkalmatlan gyermekeket összegyűjti, és embert farag belőlük.
Arra a kérdésre, kívánatosnak tartja-e, hogy minél több kínai beruházás érkezzen Magyarországra, Vona azt felelte: Orbán Viktorral ellentétben, aki azt nyilatkozta tegnap, hogy minél több izraeli befektető jöjjön Magyarországra, én azt mondom, hogy az izraeli befektetőknél mindenki jobb, mert az izraeli befektető nem csupán befektet, hanem az országot is szeretné.
(Híradó)