Számtalan cikkünkben számoltunk már be arról, hogy a finnek nem gatyáznak, ha a cigányokkal, ill. a négerekkel kell leszámolniuk. Pár napja egy skinhead-rendcsinálásról írtunk; most meg egy olyan eset következik, ahol 26 finn tanuló, ill. dolgozó (értsd: nem lumpen) ember csapott le egy, a környék életét tönkretevő, börtönviselt cigánycsaládra.

Kokemäki városában egy cigánycsalád már régóta megkeserítette az emberek életét. Bár a tetvek jó része állandóan börtönben volt, az éppen kint levők attól még rendesen terrorizálták a jónépet és a szomszédságot. Az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a családfő megerőszakolt egy 16 éves finn lányt. Nosza, a finnek összefogtak, és huszonhatan(!) rátámadtak a korcs família lakására. Azt teljesen szétverték, és a tetveket is igencsak helybenhagyták.

Minderről az ITT található cikk számol be. Az igen korrekt anyag nem írja meg az elkövetők (fehér finnek), ill. a „sértettek” (cigók) származását (szemben a "magyar" médiával, ami itt már kapásból cigánypogromról visítana); ez viszont mind a helyiek a lap alján található hozzászólásaiból, mind az Iltalehti kapcsolódó fórumából kiderül. A hozzászólók megemlítik azt is, hogy szegínromákok, finoman szólva, nem voltak ritka vendégei a vádlottak padjának, ráadásul a legidősebb korcs decemberben lelőtt egy másik embert, amolyan jó cigány szokás szerint (az ezt elmondó hozzászólás függelékünkben).
Finnországban, ahogy mindenhol máshol, a cigányok ugyanolyan bűnözők, mint nálunk (ezzel kapcsolatban ITT egy jó kis cikk). „Csak” az a különbség, hogy a finnek fel mernek ellenük lépni (ahogy a franciák, a tótok, az amerikaiak stb. is), és a médiájuk is ilyenkor általában azonnal a fehérek mellé áll és nem rászístáz / rohan egyenesen Jew York-ig – ahogy az a mostani esetben is történt.
Mielőtt a finn nyelvű eredeti anyagok következnének, két jellemző, friss hozzászólás úgy általában a cigányokról, szintén az Iltalehti fent már hivatkozott fórumából, mutatva azt, hogy a finnek ugyanazt gondolják róluk, mint mi vagy bármelyik másik nép:

„Kib@szott jó, ha cigók voltak [az „áldozatok”], azokat ki is kell verni Finnországból szépen a pics@ba.” (Helvetin hyvä jos olivat manneja,ne saisikin hakata vittuun suomesta jo pikkuhiljaa.)

„Az az ország jobb hely, ahol nincsenek cigányok, mint az, ahova beeszi őket a fene.” (Maa ilman manneja on parempi paikka kuin maa, jossa niitä sikiää.)

Az eredeti cikk:
Joukkohyökkäys Kokemäellä oli nuorten kosto
Ensi viikolla Porissa luetaan syytteitä törkeästä kotirauhan rikkomisesta yli 20 nuorelle. Kahta Kokemäen Kuurolassa riehuneista nuorista syytetään myös törkeästä pahoinpitelystä.

Kokemäen oloissa täysin poikkeuksellinen tapahtuma, ison nuorisojoukon väkivaltainen hyökkäys yhden perheen asuttamaan taloon Kuurolan kylässä viime keväänä oli kosto vain viikkoa aiemmin tapahtuneesta raiskauksesta.

Kaksi talon asukkaista, perheen isä ja äiti, pahoinpideltiin sairaalakuntoon mm. pesäpallomailoilla, ja heidän omaisuuttaan tuhottiin.

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan perheen isä raiskasi viime toukokuussa 16-vuotiaan tytön Kokemäellä. Heti seuraavana viikonloppuna päihtynyt yli 20 nuoren joukko hyökkäsi varhain aamuyöllä miehen kotitaloon.

Tapauksesta luetaan syytteet ensi viikolla Porissa. Käräjöintiin on varattu kaksi päivää ja yksi varapäivä seuraavalle viikolle.

Kihlakunnansyyttäjä on nostanut tukun erilaisia syytteitä peräti 26 henkilöä vastaan. Valtaosa syytteistä koskee törkeää kotirauhan rikkomista, josta saa syytteen 22 nuorta. Kahta syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja useita muita pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

A cigánycsalád viselt dolgairól beszámoló, bennfentes hozzászólás (ha nem tudunk finnül, használjuk a Google Translate-et!):

„Täällä on tuntunut olevan jonkinlaisena ongelmana se, että miksi perheen äidin kimppuun myös käytiin... Siksi, koska äiti on ollut ihan yhtälailla osallisena tämän perheen hämärähommiin. Koko tämän jupakan syynä kun ei ollut se täällä puhuttu raiskaus, vaan monetmonet muut asiat. "Hyökkäyksen" kohteena olivat pääasiassa perheen pojat, joista ainakin toinen lukittautui sisälle piiloon, jättäen äidin ja isän ulos.

Ei tästä poikien (ja muutaman tytön) oikeuden omiin käsiin ottamiseseta kylläkään mitään hyötyä tunnu olevan. Samanlailla tämä perhe sikailee tuolla, mainittakoon se, kun joulukuussa perheen vanhin poika ampui toista ihmistä. Yksi linnassa, sekin parempi, kuin ei mitään.”