Megvédjük Horn Gyulát - írja Facebook oldalán Gyurcsány Ferenc. A szemkilövető miniszterelnök Wittner Mária fideszes képviselő csütörtöki parlamenti felszólalására reagált. Wittner Mária egyebek mellett azt mondta: Horn Gyula "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni". Gyurcsány szerint a Fidesz szégyellheti magát a történtek miatt, és "meg kell szabadulniuk Wittner Máriától".
Tegnap kisebb vita alakult ki a parlament plenáris ülésén Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről a jobbikos Novák Előd és a fideszes Wittner Mária között csütörtökön. Novák Előd azt mondta: a '90-es években Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint most a Fidesz, mert önmaguk kétharmados többségét korlátozva beemelték a négyötödös szabályt az alkotmány előkészítésébe. Wittner Mária ezzel szemben azt mondta: ugyanez a többség négy évvel később ki is vette ezt a passzust a szabályok közül. Wittner egyebek mellett közölte: Horn Gyula hóhér volt, és "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni".
Gyurcsány szerint Wittner Mária hangja az embertelenség hangja, az ocsmányság hangja. Olyan hang, amelyben nem osztozhat egyetlen tisztességes ember sem. Szerinte ugyanis Horn Gyula először is ember. "Beteg ember, akinek gyógyulást kívánunk. Aki a halálát kívánja, az kívül kerül az egyetemes emberiesség sáncain". Gyurcsány szerint "az a parlament, amely megtűri ezt a hangot, a párt, amely befogadja az ilyen embert, az osztozik a megbocsáthatatlan bűnben".
(FH nyomán)