Az erzsébetvárosi ingatlanpanama büntetőpere az elsőrendű vádlott, Gál György meghallgatásával folytatódik kedden a Fővárosi Bíróságon.
Gál György kifakadt a meghallgatáson. Megterhelőnek érzi azt, hogy 2,5 éve ingerszegény környezetben kell élnie. Az egyik vádpont szerint összesen 366 millió forintot vett át az áron alul értékesített önkormányzati ingatlanokért.
A bíró a tárgyalásról kitiltotta a kamerákat, az újságírók csak jegyzetelni maradhattak bent. Ezt azért rendelte el, hogy a vádlottak ne ismerhessék meg egymás vallomásait. Gál György vallomásában eddig arról beszélt, mikor ismerte meg vádlott-társait.
Az egyik vádpont szerint Gál nem egyszer a Dob utcai SZDSZ-irodában vette át az áron alul értékesített önkormányzati ingatlanokért járó 20-30 milliós vesztegetési pénzeket, összesen 366 millió forintot. A hírTV helyszíni tudósítója közölte, Gál összevissza beszélt és kifakadt a meghallgatása közben. Elmondása szerint megterhelő számára az, hogy immáron 2,5 éve ingerszegény környezetben él.
(hírTV)