Hunvald György vallomásával folytatódott az erzsébetvárosi ingatlanpanama büntetőperének keddi tárgyalása. Az egykori szocialista polgármester azt hazudta, hogy semmit nem tudott az ingatlanpanamáról.
A 2003–2004-ben eladott erzsébetvárosi ingatlanokról beszélt Hunvald György a Fővárosi Bíróságon kedden. A volt szocialista polgármester azt mondta, hogy a vételi árakról senkivel nem tárgyalt, azt követően sem, hogy az ajánlatok megérkeztek volna a Gál György elsőrendű vádlott által vezetett gazdasági bizottsághoz. Hunvald állítása szerint nem ismerte az anyagokat, az értékbecslések tartalmáról sem tudott, sőt az ügyvédi letétek eltűnéséről sem.
Jelezte, hogy csak a testületi ülések anyagainak tartalmával volt tisztában, a szerződéseket – egy kivételével – ő írta alá, de egyik tartalmára sem emlékezett, majd hosszasan beszélt azoknak az ingatlanokról, amelyeket a vádhatóság szerint értéken alul adtak el. Hunvald elmondása szerint nem tudott az ingatlanpanamáról, mégis részletesen beszélt vádlott-társai tevékenységéről, a vásárlásokban szerepet játszó cégekről, azok tagjairól, valamint a pénzmozgásokról is.
A tárgyalás elején a bíróság beidézte a tizennyolcadrendű vádlottat, aki korábban nem jelent meg betegségre hivatkozva. Bartos Gáborral szemben az ügyész ismertette a vádat. Eszerint színlelt szerződéssel valótlan teljesítés címén Hunvald számlát állított ki számára havi 260 ezer forintról, illetve egy önkormányzati lakást is kapott. Az ügyészség magán- és közokirat-hamisítással, illetve nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja. A vádlott bűnösségét részben ismerte el, majd ezt követően elhagyta a tárgyalótermet – jelentette a helyszínről a HírTV tudósítója.
(HírTV nyomán)