Csütörtökön a Fővárosi Bíróságon zajló perében egyetlen olyan ügyészi kérdésre sem adott választ a volt MSZP-s politikus, ami a lehallgatott telefonbeszélgetései alapján keletkezett információkra vonatkozott - jelenti a HavariaPress.
Lényegében befejeződött az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság öttagú büntetőtanácsa előtt Hunvald György vádlotti meghallgatása - csupán Gál György észrevétele és kérdései vannak hátra vádlott-társához. A mai tárgyalási napon kérdésekre válaszolt a volt erzsébetvárosi polgármester. Az ügyész több esetben is Hunvald lehallgatott telefonbeszélgetéseire kérdezett volna rá, de az ex-polgármester nem válaszolt egyetlen kérdésre sem, mondván, majd ha az okirati bizonyítás során a bíróság a bizonyítás részévé teszi ezeket a titkos telefonlehallgatási jegyzőkönyveket, akkor válaszol a kérdésekre.
Az ingatlaneladások kapcsán, amikor arról kérdezték, hogy minden esetben elmondták-e az önkormányzati bérlőknek, hogy eladják a lakóházakat, Hunvald azt mondta: ,,soha nem szoktam hazudni azoknak az embereknek, akik megkerestek engem". A volt MSZP-s országgyűlési képviselő továbbra is tagadta az ellene felhozott vádak mindegyikét. Kardos Péter barátjának megbízási szerződése kapcsán ugyan elismerte, hogy nem történt valódi munkavégzés - így kár érte a VII. kerületet -, de Hunvald úgy véli, hogy az ő részéről ez nem volt szándékos károkozás.
Április 26-ára napolta el a bíróság a tárgyalást, amikor Kardos Péter harmadrendű, valamint Kormos Lajos negyedrendű vádlott meghallgatására kerül sor.
(MTI)