Fellegi Tamás miniszter lemondása ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország gazdasága nem egy gyorsnaszádra, hanem egy jéghegynek ütközött hajóroncsra hasonlít. Az egyre rosszabb gazdasági mutatók és a gazdasági szabadságharc sorozatos bukásai – mint például az IMF-től való függetlenedés szándékának és az államadósság csökkentésének feladása – már a süllyedő Titanic kormányánál helyet foglalókat is menekülésre kényszerítik - áll a Jobbik közleményében.
Másfél év után már a kormányzati sikerpropaganda sem képes arra, hogy rózsaszínben tüntesse fel hazánk gazdaságának tragikus állapotát. Az Orbán-kormány egyik legbefolyásosabb miniszterének lemondása azt sejteti, hogy az általa vezetett delegációt az IMF a tárgyalások során kemény feltételek, csak az adófizető magyar családok újabb megsarcolásával teljesíthető diktátumok elé állították. További megszorításokat azonban a magyar emberek már nem képesek elviselni, mindenkinek elege lett az adóemelésekből, a számos új adóból és az élet minden területén megjelenő megszorító politikából.
A Jobbik ismét leszögezi: ahogy számos ország esetében már volt rá példa, úgy Magyarország esetében is el kell érni az államadósság átütemezését, és újratárgyalását, az éves szinten 1100 milliárd forintnyi terhet jelentő adósságszolgálat csökkentését. Az így felszabaduló forrásokat pedig a gazdaság és a hazai termelés beindítására, új munkahelyek teremtésére, a devizahitel-csapdában vergődő családok megmentésére, otthonteremtésre és a nem létező közbiztonság újrateremtésére kell fordítani - zárja szavait Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.