Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára elképesztőnek tartja Horváth Aladár volt szabad demokrata képviselő, roma politikus azon kanadai kijelentéseit, melyekben tulajdonképpen lefasisztázta Magyarországot – írja a Magyar Nemzet.

Balog Zoltán a kormány kedvenceivel Gyöngyöspatán
Horváth Aladár a Torontói Munk Center és York Egyetem meghívására az emberi jogok világnapja alkalmából tartott előadásában kijelentette: Magyarországon a "romák" közvetlen veszélyben érezhetik magukat, megerősödtek a faji előítéletek, a cigányokat megbélyegzik, emellett a "Mussolini fasiszta államában működötthöz hasonló kényszerközmunkáról", és "munkatáborok felállításának törvényi lehetőségéről" is beszélt. Ezért azt kérte, Kanada gondolkodjon el, hogy képes-e fogadni jelentős számú roma menekültet Magyarországról.
Balog Zoltán szerint szomorú, hogy ilyen kijelentések akkor kerülnek napvilágra, amikor "valóságos integrációs program indult Magyarországon". Az államtitkár kijelentette, hogy várhatóan még az idén találkozik Tamara Guttmannal, Kanada magyarországi nagykövetével, akivel megoldásokat keresnek arra, hogy miként lehetne megakadályozni a romák indokolatlan kivándorlását Kanadába – áll a keddi Magyar Nemzetben.
(MNO nyomán)