"Ennyire felkészületlen jelöltet, ennyire zavaros kommunikációt, amelynek semmi köze nem volt a szakmához, itt, a Házban még nem láthattunk" - jelentette ki a jobbikos Volner János Németh Lászlóné bizottsági meghallgatása után.
Volner János sajtótájékoztatóján Németh Lászlóné fejlesztésiminiszter-jelölt gazdasági bizottsági meghallgatásával kapcsolatban azt mondta: "ennyire felkészületlen jelöltet, ennyire zavaros kommunikációt, amelynek semmi köze nem volt a szakmához, itt, a Házban még nem láthattunk". "Döbbenetes, hogy egy ilyen jelöltet tudott állítani a kormánykoalíció akkor, amikor Magyarország ennyire kiszolgáltatott, nehéz gazdasági helyzetben van" - fogalmazott.
A Jobbik ismét arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a magyar államadósság újratárgyalásáról. Volner János azzal kapcsolatban, hogy a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő megvonta a befektetési ajánlású besorolást Magyarországtól, egyrészt azt mondta: megdöbbenve állnak azelőtt, hogy a hitelminősítők ismét a leminősítés fegyveréhez nyúltak, amely súlyosbítja az ország helyzetét, és egyre nehezebbé teszi az államadósság finanszírozását.
Másrészt hangsúlyozta, hogy a Jobbik szerint a kormány óriási hibát követett el, amikor visszautasította a párt javaslatát az államadósság újratárgyalására. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta - idézte fel Volner János -, hogy az adósság-újratárgyalással azonnal 300 forint fölé emelkedne az euró árfolyama, és azonnal bóvliba sorolnák az országot. "Jelenleg ott tartunk, hogy 300 forint fölé szökött az euró árfolyama, és bóvliba sorolták Magyarországot" - mutatott rá a jobbikos politikus, aki ezért az államadósság mihamarabbi újratárgyalására szólította fel a kabinetet, mielőtt Görögország sorsára jutnánk.
(MTI)