Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója becsületsértésre hivatkozva 1 millió forintra perelte be Novák Előd Jobbik-alelnököt korábbi kijelentései miatt (lásd kapcsolódó anyagainkat). Az Echo TV erről is faggatta Robertát, aki emiatt olyan ideges lett, hogy női hisztit levágva e kérdés után magából kikelve kiabálta: nem járul hozzá az interjú leadásához.

A színház megnyitásának 10. évfordulóján Novák ismét felszólította a kulturális kormányzatot, hogy váltsa le Alföldit az igazgató színpadi garázdaságai miatt. "Ő tulajdonképpen élvezi azt, hogy folyamatosan provokálja a magyar társadalmat, és a kulturális életet megfertőzi" – nyilatkozta az Echo TV-nek Novák. A politikus az elmúlt években több alkalommal is élesen bírálta Alföldit, kezdve már Réthelyi Miklós miniszterjelölti meghallgatásával.
Az igazgató azonban a Fidesznek köszönhetően olyan biztos a pozíciójában, hogy még vissza is vág: 1 millió forintra perelte be a nemzeti ellenzék képviselőjét becsületsértés miatt. Az Echo TV először arról tudakolta Alföldit, hogy a jövőben milyen arányban lesznek magyar darabok a színház műsorán. Láthatólag ennek a kérdésnek sem örült, de amikor Novák Előddel kapcsolatos követeléséről kérdezték volna, magából kikelve kiabálta, hogy nem járul hozzá az interjú leadásához, és letiltotta a vele készült párbeszéd sugárzását.
Frissítés: Közben megtudtuk, hogy Lenhardt Balázs és Szávay István képviselőket is beperelte fél-félmillióra "becsületsértés miatt" a buzi, május 10-én lesz a tárgyalás.
(Echo TV nyomán)
Kapcsolódó: