Olvasónk írja:
Tokaji bornapok alkalmával egy öt fős fiatal szerencsi társaság az utolsó menetrend szerinti vonattal hazafelé indult. Ugyanezen az állomáson egy nagyjából 20 főt számláló, erősen ittas cigány társaság is felszállt a vonatra.
Folyamatosan jöttek-mentek a vagonok között, azonban rövidesen összefutottak a kalauzzal. Mivel ilyenkor már nem lehet jegyet váltani a tokaji állomáson, a kalauznál kell megvásárolni a vonaton. Azonban a 20 fős társaság egyetlen tagja sem volt hajlandó jegyet váltani. Ebből kerekedett ki egy konfliktus, mivel se fizetni, se leszállni nem voltak hajlandók. A kalauz ekkor rendőrt hívott a tarcali állomásra. Ekkor azonban mégiscsak úgy döntött a társaság, hogy elhagyja a szerelvényt. Pár pillanattal később azonban meggondolták magukat, és visszaszálltak, ám ekkor váratlanul az első útba eső utast szájon vágták, majd egy másik fiatalt is megtámadtak.
Ekkorra már nagyjából mind a húszan felszálltak, és válogatott káromkodások közepette („Büdös, tetves magyarok!”) utasították „rendre” az utasokat. Ezután ismét úgy döntöttek nagy ordítás közepette, hogy leszállnak, ekkor már kb. 10 perce állt a vonat (általában fél percet áll). A kalauz az utasoknak panaszkodott, hogy szinte rendszeres eseményről van szó, majd minden este előfordulnak hasonló incidensek. A legszomorúbb az, ha egy nagy rendezvény van, akkor az adott városon kívül szinte nincs rendőr, bármi történhet, már későn érkeznek ki, ha kimennek egyáltalán.
Ilyen esetekben igazán „kapóra jönne” a helyi csendőrség, ők pár percen belül a helyszínre tudnának érkezni…