Csengey Dénes Könyvtár néven új közintézményt nyit meg a Jobbik a budapesti Ferenciek terén április 8-án, az igazi rendszerváltást megálmodó író halálának évfordulóján. Az előestén tartandó zártkörû, ünnepi megnyitón beszédet mond Vona Gábor, Lezsák Sándor és dr. Kiszely István, az ősszel megyénként induló Attila Király Népfőiskola főigazgatója - tájékoztat Dúró Dóra, a Csengey Dénes Könyvtár vezetője.
 
A közcélú, hazafias misszió teendőit társadalmi munkában a Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinetjének fiatal tagjai látják el. A Csengey Dénes Könyvtár nem arra törekszik, hogy minden témában a teljesség igényével lehessen kölcsönözni, hanem a cél a nemzeti jellegû kiadványokból minél több begyûjtése. Induláskor már több mint ezer példány fogadja az érdeklődőket, a továbbiakban pedig felajánlásokból gyarapodhat az állomány. A nyilvános könyvtár ingyenes DVD-kölcsönzést is biztosít 80-at meghaladó számú filmjéből.
Cím: Bp. V. ker., Ferenciek tere 2. (bejárat a Curia u. 4. felől)
Nyitva: kedd 8-10, szerda 16-18, csüt. 15-19, szombat 10-12
Beiratkozási díj egy évre: 500 Ft diákoknak, nyugdíjasoknak és Jobbik-tagoknak; 1000 Ft másoknak
További információ a helyszínen, az info(kukac)csengeykonyvtar.hu címen vagy a 06-70-298-5582-es telefonszámon kérhető, illetve a hamarosan induló honlapon, melyen az állomány pontos listája is megtalálható lesz.
(Kuruc.info)