Uros Vilovski
Uros Vilovskiról eddig kevés szó esett a veszprémi gyilkosság kapcsán, pedig elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy február 8-án nem volt több halálos áldozata a vérengzésnek.
Az ominózus vasárnap Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a kéziseket. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hőstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.
Előbb elállta a vérszomjas horda útját a lépcsőn, így megakadályozta hogy Marian segítségére sietők testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta őket a helyszínről.
Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Pesic testét a vesénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.
A veszprémi orvosok elmondása szerint Vilovski nélkül Pesic sem élhette volna túl a brutális éjszakát.

"Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zűrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre. – Vili, megszúrtak, vérzek, segíts, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, s nem is akarok többet beszélni róla."
Dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke így kommentálta az esetet a városi TV műsorában: - "Vilovski egy hős, megmentette több csapattársa életét. Szeretnénk, ha a szerb beálló életmentő kitüntetést kapna hőstettéért."
Vilovskit az MKB Veszprém benevezte a Bajnokok-Ligájába is, és első fellépésén eredményes tudott lenni, a Reale Ademar elleni felejthetetlen mérkőzésen.
(Kisalföld)