A jó ízlés határait súroló darabbal búcsúzik a "Nemzeti" Színháztól Alföldi Roberta, akinek jövő nyáron jár le főigazgatói megbízatása. Remélhetőleg a hétvégi premier után nem lesz hosszabbítás.
Alföldi munkássága eddig is megosztotta a közvéleményt, a szakadék pedig vélhetően tovább mélyül az Angyalok Amerikában című darab pénteki bemutatója után, amely a "saját nemükhöz vonzódó férfiak" történeteit boncolgatja.
A majd’ négyórás színdarabban nem udvariaskodnak, kimondanak, megmutatnak szinte mindent. Az aberrált szerepeket játszó színészek alsónadrágban parádéznak a színpadon, szinte végig káromkodnak, csak úgy ömlik belőlük a trágárság, sírnak, megőrülnek, verekednek és elég naturálisan ábrázolják azt is, milyen testi tünetekkel kell megküzdenie egy AIDS-betegnek.
– Tegnap véreset szartam – mondja például az Alföldi által megformált Prior Walter, akit azért hagy el férfi szerelme, mert AIDS-beteg lett. Egy másik jelenetben ágyon heverészve, magát tapogatva játszotta el a gyönyört egy felette lebegő angyal hangjától. De láthatjuk magas sarkú, piros lakkcipőben, női ruhában, kisminkelve és hatalmas fülbevalókkal is a nyomorultat.

Meglehet, hogy Alföldi ezzel feladta a magas labdát a döntéshozóknak, hiszen jövő nyáron jár le főigazgatói megbízatása. Így aztán kettős értelmet kaptak darabbeli szavai: – Várják, hogy elmenjek?
A premieren persze megjelentek a közéletből ismert buzik és zsidók is, ott volt például Friderikusz Sándor, Lang Györgyi és Voith Ági, akik tanúi lehettek Stohl András visszatérésének.
Ez az első új darab, amiben a drogos gazember színre lép azóta, hogy öt hónap után feltételesen szabadult börtönéből. Stohl a házasságban élő, mormon vallású hivatalnokot, Joe-t alakítja, aki próbálja elnyomni vonzódását a férfiakhoz, de hiába.
A Stohl alakította karakter a László Zsolt által megformált szereplővel kerül intim kapcsolatba, a színpadon egy gyomorforgató csók is elcsattan a két férfi színész között.
Stohlt szeretik a buzik

Stohl könyvében beszélt az aberrációról a szerzőnek, Szalai Viviennek. „Nincs bennem homoszexuális hajlam, általában mégis szeretnek a melegek. Nekik tetsző szépfiú voltam a főiskolán, de senki nem fogta meg a seggemet. Nagyon sok meleg barátom van. Én is nagyon szeretem őket. Ki is állnak értem bármikor. Kiváló társaság az övék, jó vacsorapartnerek, nagyokat lehet velük beszélgetni. Sok meleg kollégám van a színészek és a kiszolgálószemélyzet közül is. Az soha nem fordult elő, hogy ajánlatot kaptam, de az igen, hogy egy férfi szerelmes lett belém. Még főiskolás voltam. Egy rendező volt, egészen kiválókat beszélgettem vele, de az érzelmeit azonnal hárítottam…”
(Borsonline nyomán)
Kapcsolódó: