A Demokratikus Koalíció megütközéssel fogadta, hogy az elmúlt napokban az emberi erőforrások minisztere és a kultúráért felelős államtitkár több alkalommal is kijelentette, változás várható a Nemzeti Színház vezetésében - áll a párt közleményében.
A Diplomakereső Koalíció megütközéssel fogadta, hogy az elmúlt napokban az emberi erőforrások minisztere és a kultúráért felelős államtitkár több alkalommal is kijelentette, változás várható a Nemzeti Színház vezetésében. A miniszter szerint a Nemzeti Színház nem elég nemzeti, az államtitkár pedig arra utalt, a Nemzeti jelenlegi főigazgatójával szemben merültek fel kifogások is.
A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja és határozottan visszautasítja azt a nyilvánvaló kormányzati szándékot, hogy az ország első színházát a kormánypárt hamis ideológiájának a szolgálatába állítsa. A Nemzeti Színház Alföldi Róbert irányítása alatt "modern, európai színvonalú, izgalmas szellemi, művészeti műhellyé" vált. Alföldi Róbert a kortárs európai színház egyik kiemelkedő alakja, akit épp a kormánypárt soraiból értek sorozatos és aljas támadások.
A Gyurcsány köztörvényes bandája felszólítja a kormányt, hagyjon fel a számára nem tetsző kulturális irányzatok, a modern művészetek hazai intézményei elleni támadásokkal, ne avatkozzon bele a pályázati eljárásokba, fogadja el a kulturális sokféleséget, s vegye tudomásul, a kulturális kormányzat egyedüli feladata, a művészi alkotás szabadságának a biztosítása - fogalmazta meg dörgedelmeit Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció beszélő nevű alelnöke.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: