Hiteles életút
Az MSZMP-s megyei laptól a Néphazugságon át az MDF-ig, KDNP-ig, MIÉP-ig, majd a Fideszig, újabban a Magyar Gárdáig jutó nagyformátumú Bencsik András ismét megörvendeztette az egyenes jellemében, páratlan elméjében, elvhűségében és igazmondó hajlamában hívőket. A Népszavát, az oroszjozefinákat is túllicitálva legfrissebb blogbejegyzésében kijelenti: a Magyar Gárda a nácizmus jelképévé vált, természetesen a szélsőjobbnak köszönhetően. Vona Gábor, Magyar Gárda: mi előre szóltunk, hogy nem jó korpa közé keveredni, s nem üdvös a kígyó farkcsóválását barátságnak értékelni. Alább Bencsik firkálmánya.

Bencsik András

Csapdában a Gárda

A fővárosi főügyészség kezdeményezte az illetékes bíróságon a Magyar Gárda egyesület feloszlatását. Bár a bírósági tárgyalás végeredménye még nem ismert, nem nehéz a közhangulatból következtetni arra.

A holnapután megjelenő ünnepi Demokratában részletesen írok a Gárda-jelenségről. Ebből idézem az első mondatokat:

"Miközben a Gyurcsány-kormány kártételei miatt az ország gyorsuló sebességgel rohan végzete felé, s ez a végzet egyre többeket tölt el növekvő aggodalommal, s miközben e tragikus folyamatot a polgári demokrácia eszközeivel mindmáig nem sikerült még csak fékezni sem, egy látszólag jelentéktelen civil kezdeményezés meglepő erejű visszhangot vetett, mintha ez volna nem csupán Magyarország, de a művelt Nyugat egyik legfontosabb problémája is. Mindez nem véletlen: a Magyar Gárda megszületése a kelet-európai "érdemi rendszerváltozás" botrányos lépése volt: a halottnak hitt Magyarországon szokatlan hevességgel lobbant fel a spontán önszerveződés tüze. Rendkívül heves támadások érték, az volt a vád ellene, hogy kirekesztő és rasszista. Az, ami a baloldalnak és a szélsőbalnak nem sikerült, a szélsőjobbnak igen. Politikai éhségük következtében a Gárda az év végére a nácizmus jelképe lett..."

A többit a lapban.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bíber József nyílt levele a takonygerincű Bencsikhez


Kedves András!

Karácsonyi meglepetést készítettél nekem az általad főszerkesztett Magyar Demokrata című hetilapban azzal, hogy lenáciztál.

Az ajándékot viszonozni illik, s ím, megteszem: fogadd tőlem szeretettel egy általad (szerintem) nem ismert fogalomnak, a gerincnek egy értelmező szótárból kimásolt definícióját.

Olvasd.

„A gerincoszlop (columna vertebralis) minden emlősben a csontváz központi része, ez képezi a nyak és a törzs vázát, a test csontos tengelyét adja, és ebben futnak a mozgás-szervrendszert irányító idegpályák, belőle futnak ki az idegek. A gerinc tartófunkcióját függőleges és vízszintes helyzetben is jól el tudja látni, gondoljunk csak a zsiráf nyakára, a négylábúak lényegében vízszintes hátgerincére. A felegyenesedett emberi testtartás azonban azt jelenti, hogy a gerinc szinte mindig és teljes hosszában függőlegesen áll, amihez felépítése is alkalmazkodik.

Mi sem mutatja jobban, mennyire lényeges része a gerinc a csontváznak, hogy erről kapta nevét a gerincesek törzse, melybe az emlősök, így az ember is tartozik. Gerinc és gerinc között azért - helyzetétől és feladatától függően - nagy különbségek vannak.”

Kedves András!

Áldott, békés karácsonyt kívánok Neked!

Szolnok, 2007. december 22.

Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke

(Barikád)

Kuruc.info komment: Bencsik girbegurba életútját figyelembe véve úgy gondolom, nem kell sok idő ahhoz, hogy megírja: a Magyar Gárda egy csapda volt, hogy őt Oooooooorbán Viktor Tábornok Úr ellen hangolják. De már látja, hogy ez egy szélsőjobboldali összeesküvés volt a Fidesz szavazótáborának a megcsappantásához, ezért kilép a Gárdából, mert csupán egy tábor meg egy zászló van mégiscsak (éljen a világnézeti szabadság). Vona meg - ahogyan az Toroczkai Lacival történt - ismét baloldali ügynökké avanzsál az amúgy örvendetesen fogyatkozó példányszámú Bencsikrata oldalain. Kedves Vona Gábor, emlékezz majd erre, s arra is, hogy egy kis nyilvánosságért elprostituálódva közösséget vállaltál a Téged pár éve még ügynököző, örök szélkakas zsidóval. (Jéney)

Kapcsolódó cikkünk: A Magyar Gárda helyett az izraeli Krav-Magát hirdeti a Bencsikrata

(Kuruc.info)