2008 Magyarországán terroristának minősül az a magyar, aki ki meri mondani az igazat a cigánybűnözéssel és a szóban forgó élősködő kisebbség viselkedésével kapcsolatban. Visszatérnek azok a régi "szép" idők, mikor példát statuáltak a nyomozás jellegével és a majdani kirakatperrel azok számára, akik nyelvén esetlen még motoszkálhatott valami az igazsággal kapcsolatban. A Móricka egyik őszinte képregénye miatt indított nyomozást ugyanis a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) terroristákra szakosodott osztályán folytatják le. Úgy tűnik tehát, hamarosan terrorcselekmény lesz az, amit eddig szólásszabadságnak hittünk.
Mint ismert, a közelmúltban nyomozás indult a vicclapban megjelent Tücsök és hangya című, átdolgozott La Fontaine-mese ügyében, mert roma kisebbségi szervezetek szerint az igazság kedvezőtlenül állítja be a cigányságot. Ezzel mi is egyetértünk.
Az agresszív, cenzúrát követelő tiltakozások nyomán Lévai Katalin szocionista EP-képviselő vizsgálatot kért az ügyben, s ez alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda elkezdte a nyomozást, méghozzá közösség elleni izgatás gyanúja miatt. (A magyarság ellen naponta uszító, nemzetünket és jelképeinket gyalázó zsidók és cigányok ellen érdekes módon nem indul nyomozás.)
Az ügy érdekessége (s üzenete), hogy a nyomozás lefolytatásával az NNI "Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztályát" bízták meg.
Rákosista időket idéz az is, hogy a nyomozók felkértek hivatalos levélben egy csomagküldő szolgálatot, hogy szolgáltassák be nekik a Móricka kérdéses számának egy példányát, mikor az NNI székháza környékén több újságosbódé is van, ahol a lapból számos példányt lehet kapni – írja a HavariaPress.
(Kuruc.info - HírTV - Havaria)