Az ÁVH nagy erőkkel körülvette a csepeli Tihanyi utcai sörözőt, ahol az Új Magyar Gárda tartotta lakossági fórumát. Az ávósok, saját törvényeiket is lábbal tiporva, nem voltak hajlandók elárulni intézkedésük jogalapját - igaz, nincs is nekik ilyen. Több gárdistát, köztük Kiss Róbertet is elvitték a sündisznók. Jobbikos politikusok és gárdisták mentek a Gyorskocsi utcába, ahol az előállítottakat tartották fogva. Éjfél előtt kiengedték őket Draskovics törvénytipró fogdmegjei. Percről percre alább.

"Nincs elég pénz és rendőr" - halljuk a választ fentről és lentről egyaránt, amikor szóba kerül az egyre romló közbiztonság hazánkban. Ez hazugság, igenis lenne, ha mondjuk ezt a több busznyi rendőrt levezényelnék Ózdra, ahol a cigánybűnözők, mokkaterroristák megkeserítik az emberek mindennapjait, de Budapesten, mondjuk a Nyugati környékén is szükség lenne rájuk, akadna dolguk bőven a legtöbb aluljáróban vagy sötét utcában. De nem, ehelyett a légynek sem ártó, lakossági fórumot tartó gárdistákat zaklatják... Talán ők okozzák a legégetőbb problémát ma hazánkban, nem a színesfémet (és gyakorlatilag minden mozdíthatót) lopó, rabló, gyilkoló és lincselő cigányok, akik az ő segélyükért megdolgozókat még terrorizálják is?
Képek:


(Index)






(Olvasónktól)
Abszurdisztán, 2009. Percről percre, felül a legfrissebb fejlemények. Lapunkon kívül a Szent Korona Rádió és a Barikád tudósítói is a helyszínen.
"Magyar" rendőr nincs velünk!
00.50: Tudósítónk hosszabb jelentése: Kiss Róbert is kiszabadult a Gyorskocsi utcából
Éjjel fél 12 körül a Gyorskocsi utcai rendőrség és fogda oldalbejáratában Szegedi Csanád EP-képviselő és ifj. Hegedűs Loránt református lelkész által közrefogva megjelent Kiss Róbert, az Új Magyar Gárda országos főkapitánya.
Adjon az Isten!, mondta a Gyorskocsi utcában várakozó, mintegy 350-400 gárdistának és rokonszenvezőnek. A "Szebb jövőt!" köszöntés megremegtette a környék ablakait.
Kiss Róbert rövid beszédet mondott, s elöljáróban megköszönte a magyar népnek, de leginkább a Gyorskocsi utcában fölsorakozó tömegnek, hogy egy ilyen alakulat vezetője lehet. Kihangsúlyozta, hogy mára bebizonyosodott, hogy a magyar rendőrök nincsenek velünk, nincsenek a magyar néppel, s ezt bebizonyították 2006. október 23-án, 2009. július 4-én és ma, 2009. november 20-án, amikor békés magyar emberekre törtek rá, bilincselték meg és zárták cellába őket.
Kiss Róbert elmondta, hogy a cellában és környékén néhány rendőr már érezte az új időknek új dalait, mert igyekeztek jópofáskodni, sőt olyan is volt, aki kifejezte elégedetlenségét a zsidókkal szemben. Lehet, hogy az Isten megbocsát ezeknek a rendőröknek, de mi nem, mondta a főkapitány.
A tömeg a Himnusz és a Székely himnusz eléneklése, és egy újabb Szebb jövőt! kiáltás után eltávozott a Gyorskocsi utcából.
A Királyfürdő utca Ganz utca és Kacsa utca közötti szakaszán világháborús állapotokra emlékeztető képek tárultak a szemünk elé: vagy harminc különféle rendőrségi autó megtömve rendőrökkel.
23.54: A Kuruc.info jelenti: Himnusz és a Székely Himnusz eléneklése után Kiss gárda-főkapitány tényszerűen megállapította a rendőrállatokról: "magyar" rendőr nincs velünk. Elmondta, törvénytelen előállítása és kihallgatása alatt pár rendőr (tán rossz lelkiismeretük miatt, de ez nem teszi meg nem történtté bűnüket) zsidóvicceket mesélt, bratyizni próbált, nyilván félve egy magyar jövőtől és az elszámoltatástól. Ám hiába. A Magyarok Istene bocsásson meg nekik, mert mi nem fogunk - tette hozzá Kiss Róbert. A tömegből, igen helyesen be-beszólogattak az őrt álló, droidruhás rendőrbűnözőknek, pl: lógni fogtok, ne röhögjél, szerelj le stb. Ezt követően a gárdisták és jobbikosok hazaindultak.
23.45: A Kuruc.info jelenti: Kiengedték Kiss Róbertet is. Oldalán ifjabb Hegedűs Loránttal beszédhez készülődik, miután bajtársai, akárcsak két vezetőtársát, üdvrivalgással fogadták.
23.27: A három elhurcolt hazafiból kettőt (Kormány Sándort és Fodor Ferencet) e percben elengedtek a bűnelkövető rendőrök, Kiss Róbert főkapitány még bent van. A gárdistákat a Nemzeti Jogvédő Szolgálattól dr. Novozánszky Ilona ügyvéd segíti a helyszínen.
A rendőrség a cigánybűnözők cinkosává vált
23.15: Szegedi Csanád hangsúlyozta, hogy a Magyar Gárda egyenruhája ezentúl mindennapos viselet kell, hogy legyen. Kiemelte, hogy ő is abban fog megjelenni hétfőn az Európai Parlamentben. Hozzátette, a Draskovics-banda által kézivezérelt rendőrség a cigánybűnözők cinkosává vált. Majd a Barikád beszámolója szerint így folytatta: Ez a több száz rendőr pl. Sajóbábonyból nagyon hiányzott ma este. Szegedi szerint a nemzeti oldal ellen az elmúlt napokban egészpályás letámadást indult, a parlamenti pártok által gerjesztett cigányterrorizmussal kívánják lebénítani, sakkban tartani a tisztességes, bérből és fizetésből élő vidék Magyarországát. Mától kezdve nem csupán cigánybűnözésről, hanem cigányterrorizmusról kell beszélni: ma reggel az OCÖ tisztségviselője újfent a Jobbik betiltását javasolta. Ezzel a demokrácia ellen indított támadást, melyhez a parlamenti pártok asszisztálnak. Ez a legsötétebb rákosista időket idézi.
Ma este pedig az Új Magyar Gárda ellen támadt a hatalom, mikoris az egyetlen törvényi passzust soha meg nem sértő, át nem lépő szervezet főkapitányát verték bilincsbe valamirevaló indoklás nélkül. Szegedi Csanád felszólított minden Magyar Gárdával, Jobbikkal és a cigányterror áldozataival szolidáris magyar embert, hogy hétfőtől fehér ingben és fekete mellényben vegye fel a munkát, menjen iskolába és járjon az utcán!
Megérkezett ifj. Hegedűs Loránt is.
Morvai Krisztina korábban a Barikádnak elmondta, hogy az egyesülési joggal való visszaélés, amivel újra (hamisan) megvádolták Kiss Róbertet és társait, valószínűleg nem von majd új eljárást maga után, hanem mintegy "részcselekményként", új elemként beillesztik, hozzá egyesítik a Gárda-kapitány ellen folyó eljárás menetéhez. Morvai Krisztina elmondta, elképzelhető, hogy az előállítottakat 72 órán keresztül fogva tartják (ez szerencsére nem így lett), de a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársai ott lesznek a gárdisták kihallgatásánál. Az EP-képviselőasszony beszélt az ORFK-n ügyeletes ezredes nővel, akivel tudatta, hogy jövő héten az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólal, s tájékoztatja az EU-t az újabb elképesztő jogi túlkapásról. Teszi ezt többek között azért is, mert az ügyeletes rendőrnő semmiféle magyarázatot nem tudott adni a ma esti intézkedésre. Annyit ígért, hogy amint felsőbb rendőrségi körökből utasítás érkezik, azonnal tájékoztatja Morvai Krisztinát.
23.10: Az Új Magyar Gárda Mozgalom időközben közleményt adott ki a rendőri jogtiprásról.
Társadalomra veszélyes? – Közlemény bajtársaink előállítása ügyében
Adjon az Isten!
Felháborítónak tartjuk és minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközzel tiltakozunk három bajtársunk november 20-i előállítása miatt. Az állami szervek ötvenes éveket idéző, önkényes jogértelmezése nyíltan lábbal tiporja az egykori Magyar Gárdát alkotó természetes személyeknek azt az ítéletben biztosított jogát, hogy jogszabályba nem ütköző tevékenységeiket egyéb formában tovább folytassák!
Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az egyre erősödő civil önszerveződések még jobban gyengítik a Rákosi- és Kádár-korszak módszereit alkalmazó illegitim kormányzat helyzetét. Ennek hatását az elmúlt héten is érezhettük: „Gárda-ügyben” több alkalommal a jogot semmibe vevő döntések születtek. A szerdán kihirdetett lex Gárda a hetvenes-nyolcvanas évekből ismert „ruházatért gumibot” emlékét idézi fel, Heves megyei kapitányunk ellen hozott csütörtöki ítélet szóbeli indokolása pedig kimondottan rögzíti, hogy noha a Gárda tevékenysége „nemhogy nem káros, hanem egyenesen hasznos és példaértékű a társadalom számára”, ennek ellenére büntetni kell. Mindezeket betetőzte a pénteki csepeli rendőrtámadás.
Az Új Magyar Gárda Mozgalom a saját és családjuk testi épségét, szerény egzisztenciájukat féltő adófizetők nevében kérdezi: vajon a ma kivezényelt több száz rendőr által elért három előállítás költsége mennyiben csapolja meg a központi költségvetést? Vajon az általuk a helyszínen eltöltött órák alatt a bűnözés által legsúlyosabban fertőzött településeken hány erőszakos és/vagy vagyon elleni bűncselekményt illetve szabálysértést követtek el a helyi rendőrhiány miatt?
Szerdán az MSZP korábban cenzorként működő elnöke, Lendvai Ildikó azt közölte sajtótájékoztatóján: „Még egy dolgot elvárunk az állam erejétől és a rendőrségtől: ha a Magyar Gárda be van tiltva, akkor az ne is legyen!” Ehhez az Új Magyar Gárda Mozgalom az ezt fűzi hozzá: ha a politikai elit szerint nincs cigánybűnözés, akkor az ne is legyen! Ez azonban nem a pártok, hanem a tisztességes emberek elvárása a rendőrség felé.
Szebb jövőt!
Dobos Zoltán gárdista
Országos Sajtóreferens
23.00: A Kuruc.info tudósítója szerint Szegediék közben kijöttek, s arról tájékoztattak, hogy a három, törvénytelenül fogvatartott gárdistát, köztük Kiss Róbert főkapitányt a kormányrendőrség ígérete szerint rövidesen elengedik. A hazafiak természetesen nem tettek vallomást a bűnpártoló ÁVH-soknak, hiszen velük és a cigányterroristákkal szemben ők nem követtek el törvénybe ütköző cselekményeket. Szegedi Csanád arra kérte a megjelent kb. 300 gárdistát, hogy várják meg bajtársaik szabadulását, majd a cigánybűnözésről és a rendőri bűnözésről beszélt.
22:08 Szegedi Csanád bejutott a Gyorskocsi utcai épületbe. Az ügyeletes tiszt megerősítette, hogy ott vannak az előállított gárdisták. Jelenleg körülbelül 200 szimpatizáns tartózkodik ott és ugyanannyi rendőr érkezik a helyszínre. Szabó Gábor pártigazgatót nem engedték be az épületbe az ÁVH-s tahók. Eleinte Szegedi Csanádot sem hagyták a rendőrök, végül EP-képviselői jogánál fogva bejutott a fogdába.
21:40: Körülbelül 20 rendőr áll felsorakozva a Gyorskocsi utcában, további erősítés várható.
21:13: Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője arról tájékoztatta a Kuruc.infót, hogy körülbelül fél óra múlva a Gyorskocsi utcában lesz, ahova vélhetően Kiss Róbertet szállították.
21:08: A BRFK kiadta a közleményét: "2009. november 20-án a késő délutáni órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, tekintettel arra, hogy ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést. Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik (Milyen bűncselekmény? Azonos ruhát viselő emberek beszélgetése a helyiekkel egy lakossági fórumon? Tudnánk mondani pár helyet, ahol nem felmerülnek, hanem valóban történnek igazi bűncselekmények. Kérdezzék meg a vidéki nyugdíjasokat, hogy mitől és kiktől rettegnek... Nyilván az eszkimóktól, igen - a szerk.) , ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre. Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat.
A csepeli szórakozóhelyről 3 fő előállítására került sor. Két fővel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. (A már-már mindennapos késelések, rablások, színesfémlopások emellett valóban eltörpülnek, muszáj a gárdistákkal foglalkozni mindenek felett - a szerk.) A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is a helyszínen tartózkodnak, hogy az esetleges rendbontásokat megakadályozzák."
20:55: Kormány Sándor budapesti kapitányt is elfogták. A Barikád tudósítója szerint Kormány kapitány "életnagyságú" fényképével rohangáltak a rendőrök az udvarban "Őt keressük, őt keressük" szöveggel. Ennyi idióta sünt egy rakáson, hihetetlen, ezek miért nem teszik el magukat jó mélyre legalább így télire és alszanak téli álmot? Tanulhatnának kedvenc állatuktól...
20:45: Eddig 4 gárdistát vittek el, köztük az országos és a budapesti főkapitányt is.
20:27: Most vitték el bilincsbe verve Kiss Róbert főkapitányt a rendőrök. A tájékoztatás szerint a főkapitány körözött személyként volt nyilvántartva, s most elfogták. A BRFK hamarosan közleményt fog kiadni az ügyben.
20:25: A rendőrök bent igazoltatnak, majd egyenként engedik ki a gárdistákat, akik hangos "Adjon az Isten! Szebb jövőt!" kiáltással búcsúztatják társaikat - adta hírül portálunknak az SzKr szerkesztője.
20:13: Fodor Ferenc budapesti szakaszparancsnokot elvitték a rendőrök. "Bűne" annyi volt, hogy a kapuban állva próbálta a hatósági behatolást a lehető leghosszabb ideig megakadályozni. Kormány Sándor budapesti kapitány és Kiss Róbert országos főkapitány egymás mellett állnak, és "várnak a sorukra"... Hamarosan ők következnek. A rendőrség szinte taszigálja odébb a reklamáló embereket, köztük a jogvédőket is.
20:00: Kinyílt az ajtó, bementek a sünök az épületbe. A bentlévőket folyamatosan igazoltatják. Kiss Róbert kapitány még bent van. Három rabszállító várakozik az utca végén.
19:58: A több mint 300 rendőr betört a magánház udvarára. A Szent Korona Rádió tudósítója a rendőrök beszélgetését elcsípve megtudta, hogy Kormány Sándor budapesti kapitányra és Kiss Róbert országos főkapitányra "vadásznak" elsősorban.
19:50: Több Jobbik-vezető is a helyszínre tart, köztük Szabó Gábor pártigazgató és Czeglédi János, budapesti elnök is, hogy tájékozódjanak az eseményekről. Vona Gábor vidéken tart lakossági fórumot. A jogvédők egyre elkeseredettebb harcot folytatnak a "bemenni mindenáron" rendőri paranccsal szemben.
19:20 A folyamatosan gyülekező szimpatizánsokat a sünök kiszorították két oldalra. A Szent Korona Rádió tudósítója fültanúja volt annak, hogy két sün arról piszmogott, hogy a hátsó bejáraton kellene betörniük az épületbe. A gárdisták pedig véletlenül meghallották mindezt a tudósítótól...
19:00 "Gyülekezési joggal való visszaélés miatt" - ez a nonszensz indok hangzott el a rendőrségi hangosbeszélőben, ami időközben megérkezett a helyszínre. A mintegy kétszáz rendőr közül körülbelül ötven felsorakozott az épület előtt. A magánterület tulajdonosa megmutatta a bérleti szerződést, ami bizonyítja, hogy a gárdisták joggal tartózkodnak benn. A sünöket persze nem érdekli, ismétli lábbal tiporják saját törvényeiket is, és folyamatosan felszólítják a bentieket, hogy jöjjenek ki.
18:45 Újabb sünök érkeztek a helyszínre. Többen közülük éppen droidnak öltöznek be. A Jogsegélyszolgálat embereinek többszöri kérésére sem hajlandóak megmondani, hogy mi az intézkedés alapja. Nincs se házkutatási parancs, se indok. Valószínűleg éppen most írják valahol... A gárdisták elbarikádozták magukat belülről.
18:30 Az újjáalakult Magyar Gárda tagjai Csepelen, a Tihanyi utcában található magánterületen tartottak toborzást, mire a sündőrség részéről csapaterőt rendeltek a helyszínre. Egyelőre hiába próbálnak bejutni az épületbe, mert házkutatási parancs nélkül nem engedik be őket a Jobbik Jogsegélyszolgálatának helyszíni emberei. Az egyik ügyvédnő lábára egyébként a rendőrök erőszakos fellépése folytán durván rányomták az ajtót. A Szent Korona Rádió tudósítója a helyszínen van.
(Szent Korona Rádió, Barikád nyomán)
Korábban írtuk: Az ÁVH nagy erőkkel körülvette a csepeli Tihanyi utcai (a Szent Imre tér mellett) sörözőt, ahol az Új Magyar Gárda jelenleg is lakossági fórumot tart.
A helyszínre nagy erőkkel kiérkezett rendőrség sem a Magyar Gárda tagjait, sem az érdeklődőket nem engedi távozni a magántulajdonban levő sörözőből. Ezekben a percekben az ÁVH erősítést is kapott (Kuruc.info)