A maffia tenné rá a kezét szerencsétlen emberek otthonára
Nyolcvannégy budapesti és vidéki lakás és ház került kalapács alá szerdán az Árverező Ház Zrt. budapesti irodájában. Szerencsétlen, tönkrement emberek utolsó menedékére tette volna rá kezét többek között a Tasnádi-féle maffia, de Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének vezetője közbelépett - írtuk korábban. A Magyar Hírlap szerint végül mégiscsak folytatódott az árverés, és több ellehetetlenült család ingatlana - mélyen értékén alul - új gazdára talált.
 
 
A VÉSZ nagyon helyesen és példamutató módon társadalmi mozgalmat indított, hogy megakadályozza emberek otthonainak elvételét, így elmentek az érintett Károly körúti lakásba is. Először nem akarták beengedni őket, később azonban mégis bejutottak a nyilvánosnak hirdetett árverésre.
Közben kiderült, hogy a lakásban Tasnádi Péter is ott van, aki az egyik emberével a Magyar Hírlap fotóriporterét rángatta be az egyik szobába és arra kényszerítette, hogy a fényképezőgép memóriakártyáját adja oda neki - mondta Éliás Ádám.

Jó arcú "licitálók" - Kép: Index
Mikor azt hitték, hogy a szobában verekedés van, a VÉSZ benyomult a helyiségbe, ekkor fenyegette meg Tasnádi Péter a mozgalom vezetőjét. Többek között azt mondta: "ki vagy, te kutya, letépem a fejed". Eközben rendőrök érkeztek és mindenkit igazoltattak.
Éliás Ádám a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy feljelentést tesz a halálos fenyegetés miatt. Egyúttal az árverés ellen is kifogást emelnek, amely így érvénytelen lesz. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a Magyar Hírlap fotósa nem tesz feljelentést Tasnádi Péter ellen (végül mégis tett - a szerk.).
Tasnádi Pétert hat év börtönbüntetésre ítélte egyébként május 12-én a Fővárosi Bíróság, bűnösnek mondva ki a maffiózót többek között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A nem jogerős bírói ítélet szerint Tasnádi 2001-től – személyes sérelmei megtorlása és anyagi haszonszerzés miatt – bűncselekmények elkövetésére adott utasítást. Mindezt esetenként a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben vagy telefonon tette meg.
Egy biztos: ha a magyar emberek csak töredékét tennék meg annak, amit a VÉSZ és Éliás Ádám, nem tartanánk itt. Csak sajnos a legtöbb ember még minimális szolidaritásra sem hajlandó.
Zárásként íme egy korábban már bemutatott kép Tasnádi "szeretetszolgálatáról":

Itt pedig a szintén köztörvényes Csintalannal bratyizik:

(FH - Index - MH nyomán Kuruc.info)
Kapcsolódó: