2011. január 26-án Máziné Dr. Szepesi Erzsébet helybenhagyta Dr. Kenéz Andrea december 23-án kelt végzését, miszerint Budaházy Györgyöt még óvadék ellenében sem engedik szabadlábon védekezni. Nagyon köszönjük azon jóérzésű magyar embereknek a segítségét, akik pénzt küldtek Budaházy György óvadékára. Többen jelezték, hogy a küldött összeget egyben támogatásnak szánják, és sikertelenség esetén sem kérik vissza.
Kérjük, hogy aki nem jelezte, de visszakéri, a gyuriovadek@gmail.com e-mail címen jelezze ezen szándékát.
Részlet a végzésből:
„Az elsőfokú bíróság az ülésén megvizsgálta mindazon körülményeket, amiket a törvény az óvadék megállapítása körében kötelezővé tesz. E körben részletesen értékelte Budaházy György I. r. vádlott személyi körülményeit, melyeket kedvezőnek ítélt meg. Vizsgálta ugyanakkor a vád tárgyává tett bűncselekményeket is, és e körben helyesen állapította meg, hogy a szökés, elrejtőzés veszélyével a továbbiakban is reálisan számolni kell.
Arra is helyesen utalt, hogy bár általánosságban valóban nincs olyan különös részi tényállás, amely esetében az óvadék megállapítása kizárt lenne, de a vád tárgyává tett bűncselekményeket vizsgálva a bíróság mégis juthat ilyen álláspontra.
Jelen ügyben nem hagyható figyelmen kívül a bűncselekmények tárgyi súlya, büntetési fenyegetettsége, és a bűnszervezetben elkövetés sem.
Ebből következően pedig nincs olyan magas összeg, amely az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető cselekmények esetében a vádlott eljárási cselekményeknél történő megjelenését biztosíthatná.”
Tehát Máziné tényként állítja, hogy Budaházy György a terhére rótt cselekményeket elkövette. Úgy, hogy még egyetlen tárgyalás sem volt az ügyben. Az ártatlanság vélelme pedig Budaházy Györgyöt nem illeti meg, csak a rablógyilkosokat, csecsemőjüket kalapáccsal agyonverőket (igen, a napokban szabadlábra helyezték az elsőfokú, egyébként börtönt kiszabó ítélet után a kisbabáját kalapáccsal agyonverő cigány „édesanyát”), stohlandrásokat, a 10 embert elpusztító vörösiszapbárókat vagy a három magyar lány halálát előidéző West Balkánosokat. Merthogy ők mind szabadlábon védekezhetnek.
A „bűncselekmények súlyosságáról” is hazudozik a pártállami bírónő, miközben ha a koncepciós vád tárgyává tett cselekményeket valóban el is követték volna Budaházyék, abban az esetben sem görbült a haja szála senkinek, kigyulladt néhány lábtörlő és Csintalan elvtárs kapott néhány pofont. Ez volna a terrorizmus? Milyen terrorcselekmény történt egyáltalán az elmúlt 8-9 évben? Már azon kívül, hogy Gyucsányék szemeket lövettek ki és politikai foglyokat kínoz(tat)tak 2006 őszén.
Ne felejtsük el, hogy Máziné volt az, aki tavaly októberben elítélte Budaházyt azért, mert 13 helyzetértékelő írást felrakott az internetre! Ilyesmi ma már Albániában sem jellemző. Ennyit a független magyar bíróságról. Ugyancsak Máziné az is, aki ebben az ügyben folyamatosan megtorpedózza, hogy Budaházy György szabadlábon védekezhessen. Valami véletlen folytán mindig rá szignálják a döntést.
Az életfogytiglannal való folyamatos fenyegetőzés előre vetíti az aljas szándékukat. A kérdés már csak annyi, kedves Máziné, hogy miért csak Budaházy Györgyöt nem illeti meg a szabadlábon való védekezés és az ártatlanság vélelme? Az ügyben eljárás alá vontak közül is, Budaházyn és Szász Endrén kívül ez mindenkit megillet. Kedves Máziné, nem érzi, hogy ennek nagyon politika szaga van?
Budaházyné Trencsányi Bernadett
(Kuruc.info)