A magyarországi romák tavaly is erőszakos támadásokkal és megkülönböztetéssel szembesültek, és "a félelem légkörében éltek" - áll az Amnesty International (AI) által pénteken kiadott idei világjelentés Magyarországgal foglalkozó fejezetének élén. A szöveget az AI jegyzi, megírásához a tollat az LMP biztosította – tehetjük hozzá. Alább a jelentés összefoglalója, zárójelben dőlttel pedig a Kuruc.info megjegyzései, a végén pedig - szintén dőlttel - néhány észrevételünk.
A világ legnagyobb emberi jogi csoportjának (Teccik érteni? – a „legnagyobb”. Kérdés persze, hogy a Médiahatóság országában, ahol csak a Kuruc.infót és a nemzeti sajtót tudják üldözni, miért engedhető meg az ilyen alig leplezett manipuláció) 2011-es jelentése a Magyarországról szóló másfél oldal bevezető összefoglalójában azt írja, hogy nemzetközi emberi jogi megfigyelő testületek aggodalmuknak adtak hangot azokkal a "strukturális hiányosságokkal" kapcsolatban, amelyek a magyar bűnügyi igazságszolgáltatás által a gyűlölet-bűncselekményekre adott válaszintézkedéseket jellemezték. (Magyarul: az AI ügyeletes és haszontalan idiótái hiányolják az önvédelemre szervezkedő magyarok elleni még hatékonyabb fellépést, a jelentés persze egy szóban sem említi meg azt, hogy Magyarország bizonyos részein az élet gyakorlatilag lehetetlenné vált a bűnöző életmódot folytató cigányok miatt.)
Az AI a részletes elemző részben visszatér erre a megállapításra, kifejtve: e hiányosságok közé tartozott, hogy "hiányzott a kapacitás" a gyűlölet vezérelte bűncselekmények azonosítására és kivizsgálására, a rendőrök és a vizsgálótisztek nem kaptak szakosított képzést vagy konkrét útmutatásokat, és nem történtek hatékony intézkedések a jelenség természetének és kiterjedtségének feltérképezésére. (Tényleg? És mi a f..szomat csináltok húsz éve? Egyebet sem, mint a magyarországi „rasszizmust” és „antiszemitizmust” térképezitek fel, a sajtóban egyéb sincs csak „romaintegráció", "tolerancia", "együttélés" és a bűnelkövető cigányok mosdatása, már amikor fény derül a származásra, ugyanis az állam hatóságai és a média mindent elkövet, hogy ne derüljön ki az a nyavalyás származás, ha az illető cigány. A magyar elkövető esetében ez persze nem gond, az ártatlanság vélelméhez fűződő jog sem számít olyankor, lásd a cigánygyilkosságokkal vádolt debreceni gyerekeket, akiket bírósági ítélet hiányában neveznek halálbrigádnak.”)
Az Amnesty International szerint voltak olyan dokumentált esetek, amelyek megmutatták, hogy a hatóságok gyakran nem ismerték fel egy-egy bűncselekmény rasszista indíttatását. (És ezt honnan állapította meg az AI? Egyáltalán, milyen kritériumok alapján állapítja meg egy nem magyarországi szervezet, hogy János törzsőrmester, vagy Béla zászlós felismerte-e vagy sem a bűncselekmény rasszista jellegét? Nem lenne egyszerűbb végre kimondani, törvénybe iktatni, hogy, aki cigány tolvajt fog, az rasszista, vagy esetleg kormányrendeletben pontosítani, hogy a cigány nem lop, hanem megél, aki pedig ezt a cikkelyt tagadja, kétségbe vonja, az rasszista? Az AI jelentésének tartalma ugyanis ezt sugallja, de jó zsidó szokás szerint nem mondja ki egyenesen, hogy mi a terve ezzel.)
Magyar (?) nem kormányzati szervezetek ki is fejezték aggodalmukat aziránt, hogy bűncselekményeket rasszista indíttatású gyűlölet-bűncselekmények helyett tendenciaszerűen köztörvényes bűncselekménynek nyilvánítanak. (Kik azok a nem kormányzati szervek? Az MSZP és az LMP alapítványai, az AI magyarországi debiljei? Igazán csinos módszer saját magunkra hivatkozni… A valóság ezzel szemben az, hogy a magyarok ellen elkövetett bűncselekményekről, a terrorról nem szabad beszélni, amint azt Balog Zoltán sajtótájékoztatóján is elmondta.)
Anélkül, hogy tovább ragoznánk az AI jelentésében szép számmal megtalálható ferdítéseket és hazugságokat tegyük fel a kérdést: kinek az érdeke, hogy lejárassa Magyarországot? A válasz pedig egyszerű: aki(k) megszervezték a gyöngyöspatai műbalhét is. A diszkrét elnyomást tervező apparátusokra jellemző megoldás, amelynek gyökere a kommunista tézis-antitézis-szintézis című agyrémben rejlik, ma valahogy így hangzik: probléma létrehozása (a figyelemelterelés eszköze) – cselekvés (az állam a saját maga által kreált problémára akar válaszokat adni, mert a lakosság sürgeti őt) – megoldás (a szabadságjogok korlátozása, az állam hatalmának megerősítése, bővítése, amibe a lakosság belegyezik, mert a problémás helyzet megszűnését szeretné már végre érzékelni).
Ha a fentiekre most az mondja valaki, hogy összeesküvés-elmélet, vagy netalán rasszista és antiszemita gondolat, akkor jelezném, hogy az újkori tézis-antitézis-szintézis jellemét Noam Chomsky írta le, aki nehezen vádolható antiszemitizmussal. Az AI és csatolt idiótái pedig óriásléptekkel haladnak e homályos végcél felé.
(Hírszerző nyomán Kuruc.info, Heinrich Harrer)