Az ún. Szlovákiában a napokban fogadták el az új "huligántörvényt", amely szükségességét a stadionokban erősödő extremitással magyaráznak a tót hatóságok.
Zoom
Az új szabályok értelmében a gondot okozó huligánokat akár öt évre is kitilthatják a stadionokból és a rendőrök is újabb jogköröket kaptak, azonban a legnagyobb változást a szurkolók regisztrálása és a névre szóló jegyek jelentik majd.

A magyarok "megtámadják" a békés tót rendőröket 2008-ban
Peter Sepesi, a Szlovák Futballszövetség végrehajtó bizottságának tagja, aki részt vett az új törvény megalkotásában azt mondja: céljuk az volt, hogy újra a stadionokba csábítsák a tisztességes embereket és a kisgyermekes családokat. Persze a tót szokásokhoz híven, a helyi törvényhozók most sem hagyták ki az alkalmat, hogy csorbítsanak a magyarság jogain.

Krisztián majdnem az életével fizetett magyarságáért
Ugyanis az új törvény tartalmazza, hogy idegen országok zászlaját tilos bevinni a stadionokba. A futballklubok képviselői elismerik (!), ez a szabály főleg a magyar szimbólumok ellen lett kitalálva. A szabályozás 2008-ban, a hírhedt Dunaszerdahely-Slovan mérkőzés után született, mivel a tribünön magyar zászlók és Nagy-Magyarország-szimbólumok bukkantak fel.
Bott János, a DAC biztonsági menedzsere szerint a szabályt betartják. „Bár többen tiltakoznak ellene, igyekszünk elmagyarázni az embereknek, hogy a politika nem való a stadionokba, és a törvényeket be kell tartani” - nyilatkozta megalkuvón.
Zoom
Más országok zászlói azonban – bár elvileg tiltott lenne – vígan felbukkannak a stadionokban. Az MFK Kassa meccsein például gyakran látni szerb zászlókat. A csapatnak ugyanis több szerb játékosa van, a szurkolók pedig így biztatják őket. A rendezők pedig a pánszlávizmus jegyében tolerálják a zászlókat.

Csak azért is: Itthon vagyunk!
(Délhír nyomán)
Kapcsolódó: