Bölcs döntést hoztunk azzal, hogy nem vettünk részt a választásokon és így nem érte presztízsveszteség az RMDSZ-t Bukarestben. Most is sajnálom, mint ahogy nyáron is tettem, hogy nem jött létre a választási koalíció – nyilatkozta a Transindexnek Szász Jenő, az MPP igencsak furcsán viselkedő elnöke.

Arra a kérdésre, hogy hogyan kommentálja Csinta Samu Kovászna megyei MPP-elnök véleményét, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az MPP nem állított jelölteket, Szász azt mondta: "nem szeretném Csinta Samut megbántani, még kezdő a politikában. Nagy imperativusz az erdélyi magyarság szívében, hogy parlamenti képviseletre szükség van, ezt felülírni nem lehet. Az egészen más kérdés, hogy éppen Háromszéken voltak olyan vélemények, hogy meg kellene próbálni, és ebben az értelemben némi következetességet kellett biztosítania Csinta Samunak."
Szász szerint Garda Dezső rossz szereplése a példa arra, hogy a parlamenti választásokon „nem a jelöltek viszik be a tulipánt, hanem a tulipán a jelölteket”. Szász sok sikert kíván a parlamentereknek, s ilyen elnökkel mi nem csodálkoznánk, ha RMDSZ-platformmá alakulna az MPP a közeljövőben...