„Tőkés László – politikai hűtlenségének ódiumához hasonlóan – magánéleti válságának ódiumát is a Magyar Polgári Párt (MPP) nyakába szeretné varrni” – áll abban a közleményben, melyben a párt Tőkés nagyváradi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagál.
Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke úgy nyilatkozott: „Szász szégyenteljes módon házal a Székelyföldön és budapesti kormánykörökben, hogy vélelmezett magánéleti botránykrónikámmal diszkreditálja az EMNT-t.”
„Az MPP programja szerint a család az élet legtermészetesebb közössége, a társadalom legősibb, legalapvetőbb eleme, amely önmagában hordja célját és igazolását. A család nem minősíthető vissza sem valamilyen szerződéses érdektársulásra, sem magasabb rendűnek nevezett társadalmi célt szolgáló, annak alávetett egységgé – áll a közleményben. – Római katolikus egyházunk tanítása szerint a házasságot kötő felek szentségi házasságot kötnek. A történelmi magyar protestáns egyházaink szerint a házasságot a Jóisten szenteli meg, s mint ilyen, arra kérjük Tőkés Lászlót, hogy ne a közvéleménnyel, de még csak ne is a MPP-vel, hanem magával a Jóistennel számoljon el.” Az MPP ugyanakkor arra kéri Tőkést, hogy „családi életének válsága után ne okozzon közéleti válságot is, fejezze be az MPP, és annak elnökével szembeni minden úton-módon való vádaskodását és támadását.”
(Krónika)