A három Tölgyesi fiú közül középen Krisztián. Továbbikitűnő képek az itt linkelt díszruhaszalonuk honlapján
Szombati, beismerő vallomása alapján előzetes letartóztatásba helyezte a judapesti terror-főkapitányság Tölgyesi Krisztián kiváló hazafit, aki a sydneyi olimpián a cselgáncscsapat tagjaként indult. A Lelkiismeret '88 Csoport egyik főembereként ismert Tölgyesiné Magdi fiának - a vélhetően az általa vezetett autószerelő műhelyben készített - durranóeszközeit, azok hatását alaposan eltúlozza az ÁVH és a média, persze láttunk mi már tojásdobálókról terroristaként tudósítani...
A Kuruc.info tudomása szerint Tölgyesiék családi vállalkozásban működtetik az Amigo Szalont, melynek honlapján kiváló magyar nemzeti díszruhákat is megtekinthetünk, többek közt a modell alkatú Krisztiánon. Támogassuk is őket megrendeléseinkkel!
T. Krisztián a 2000-es, sydneyi olimpia magyar cselgáncscsapatának tagja volt - adta hírül az Index a Blikkre hivatkozva szombaton. A 33 éves férfi kapcsolatban áll különféle radikális szervezetekkel, szülei a Népszabadság szerint a Lelkiismeret '88 nevű szervezet tagjai. A Blikk arról is beszámolt, hogy a férfi egy angyalföldi autószerelő-műhely vezető munkatársa volt. A műhelyben a rendőrök bombakészítésre alkalmas eszközöket találtak (ti. a csavarhúzó is az - a szerk.).
A Népszabadság azt hazudja, hogy a terrorcselekmény előkészülete és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával őrizetbe vett férfi az október 23-i megemlékezések idején akarta felrobbantani a bombákat, a B-terv szerint a West End bevásárlóközpont előtt robbantak volna a "pokolgépek". Valójában ez csak jogos ön- és nemzetvédelmi felkészülés volt a 2 évvel korábbi rendőrterror alapján.
Ami ténynek tűnik, hogy a 33 éves egykori olimpikon Peugeot 206-os kocsijában "találtak" a rendőrök több robbanószerkezetet a Nyugati téren október 23-án. Három hátizsákot, azokban egy-egy - állítólag - távirányítású, csőbombával kombinált, házi készítésű gyújtóbombát, továbbá kilenc, petárdával vagy gyújtózsinórral indítható pirotechnikai eszközt foglalt le a rendőrség. Tölgyesi a szerkezeteket vízvezeték-szerelvényekből, benzines palackokból és tűzijátékokból állíthatta össze. Azt továbbra sem lehet tudni, pontosan mi volt a célja, és azt sem, hogy a rendőrség az előzetes információk ismeretében miért nem kapcsolta le korábban a megfigyelt kocsit.
Szombaton több órán át hallgatták ki a terrorcselekmény előkészülete és más bűncselekmények elkövetésének gyanújával őrizetbe vett Tölgyesi Krisztiánt. Az egykori UTE-sportoló elismerte, hogy ő készítette a szerkezeteket. Végül robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt helyezték előzetes letartóztatásba, de a szemkilövő hatóság azt is vizsgálja, hogy megvalósult-e a terrorfenyegetés előkészülete. Lakásán állítólag bombakészítéssel kapcsolatos tervrajzokat is találatak. 
A televíziós adásban nyilatkozó NJA-s ügyvédje, dr. Novozánszky Ilona szerint a gépkocsi csomagtartójában talált szerkezetek használatra alkalmatlanok voltak. Utalás hangzott el azzal kapcsolatban, hogy valószínűleg az MTV székház elleni, két évvel ezelőtti támadás idején készülhettek.
Balogh Zoltán, az ügyvéd által felkért biztonsági szakértő szerint a csőbombák megtalálása során több ellentmondásos részlet is felmerült. „Számomra az egész komolyságát kérdőjelezi meg a dolognak, ugyanis nem hiszem, hogy van ma egy olyan felelős rendőr Magyarországon, amelyik megengedné azt, hogy egy improvizált robbantótöltettel, egy pokolgéppel mászkáljon egy fél napon keresztül egy kocsi a városban, amennyiben tudomásuk van róla. Az pedig, hogy tudomásuk volt róla, az a nyilatkozataikból feketén-fehéren kiderült” - nyilatkozta Balogh Zoltán.
A BRFK hivatalos közlése szerint a Nyugati téri felüljáró alatt parkoló járművet a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján ellenőrizték, vagyis azt az információt kapták, hogy bomba lehet benne. A rendőrség ezután döntött úgy, hogy a járókelőktől zsúfolt Nyugati téren hajtsák végre az akciót. „Nyilvánvalóan ezt a nyomozók döntötték el, hogy mikor tudják lekapcsolni. Nyilvánvaló, hogy információnk által sikerült őt elfogni éppen akkor és éppen azon a helyen. Hogy ez pont miért ott és akkor történt, ezt nyilván a nyomozók döntötték el. Akkor látták a legjobbnak és a legbiztonságosabbnak, én úgy gondolom” - beszélt mellé Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.
A Kuruc.info információja szerint az évforduló előtt több hazafinál megelőző, razziaszerű házkutatást tartottak, mint a régi diktatúrában.
(Sportfórum, Hír TV, Hírszerző, Kuruc.info)