Jól ismeri a börtönkosztot O. Gyula (47), akinek saját lányától három gyermeke is született. A férfi csuklóján húsz évvel ezelőtt megrontás miatt kattant a bilincs, de ittas vezetésért és embercsempészet miatt is meggyűlt már a baja a törvénnyel.
– A férfi megrontás miatt két és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott, de a másik két ügy miatt is elítélték – mondta Priger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.
Apát és lányát, O. Anikót (26) az ügyészség vérfertőzéssel vádolja, és bár a férfi több évet ült, mégis „tiszta lappal" állhat majd a bíró elé.
– Húsz év elteltével az elkövető már semmiképp nem tekinthető visszaesőnek, de még a tíz évvel ezelőtti ittas vezetés sem alapozza ezt meg – magyarázta "Magyar" György, minden válogatott gazember kimosdatója, majd hozzátette: ahogy a lány, úgy a férfi is legfeljebb három évet kaphat az éveken át folyó vérfertőzésért.

A zalai Szentpéterúron folytatott bűnös viszonyt lányával O. Gyula (Fotó: Gy. Balázs Béla)
Bár a bűnös viszonyról hosszú ideje suttogtak a Zala megyei kis faluban, a gyomorforgató kapcsolatra csak nyolc év után derült fény. Anikó tavaly a helyi önkormányzatnál kért segítséget, mondván: retteg a férfitól. Azt állította, megerőszakolta őt, bár ennek semmi nyomát nem találták.
A gyámhatóság időközben ugyan védelembe vette a családot, de a gyerekeket a mai napig anyjuk nevelheti. A történtek ellenére ugyanis nem törvényszerű, hogy a kicsiket elvegyék a szülőtől.
– Mivel a gyerekek ellátása rendezett, vagyis rendesen járnak óvodába és iskolába, nem éheznek, és tisztán tartják őket, ráadásul veszélynek sincsenek kitéve, nem szükséges, hogy elszakítsák őket az édesanyjuktól. A gyermekvédelem a leggyakrabban akkor emeli ki a családból a kicsit, ha például a szülők elhanyagolják, nem megfelelően táplálják, vagy ha a család életkörülményei veszélyeztetik őket – magyarázta Molnár László gyermekvédelmi szakember, aki szerint borítékolható, hogy a hatéves kisfiú és hároméves húga lelkileg is megsínyli majd, amikor szembesülnek a rideg tényekkel.
A vérfertőző viszonyból három közös gyermekük is született: O. Anikó 2008-ban szülte meg apjától első közös fiukat, de a kapcsolat ezután is folytatódott. A fiatal nő még két kislánynak adott életet, de a legkisebb mindössze öt napot élt.
(Blikk nyomán)