Mohács. Igen, kedves olvasóink, a cigányokkal erősen fertőzött Mohács, ahonnan a múltkor is elindult Svédország felé a cigány-exodus. Természetesen a svédek se kértek az általuk is igencsak ismert cigány “kultúrából”, és azonnal visszapaterolták a bûnözőket. Azok meg minket boldogítanak – továbbra is. Nézzük a legújabb lincselési kísérletüket (félkövér kiemelés tőlünk; a cikkben nem változtattunk semmit, abban a “roma” szó szerepel a “az egyik rendőr lakótelepi lakásán megjelent mintegy tíz roma, s hangos szóváltás alakult ki” részmondatban IS):
Vizsgálják, mi történt a mohácsi benzinkútnál
Egy mohácsi cigány fiatalember azt állítja, az egyik benzinkútnál pénteken éjszaka őt, és barátnőjét rendőrök támadták meg. A hatóság az ügyészségre továbbította az iratokat.


(Kilós aranylánc és karkötők - vajon miből? Tisztességes munkából?)
„Három rendőr földre vitt, és közel fél órán át rugdosott – mondta el Kubatov Zoltán, akit állítása szerint pénteken éjszaka bántalmazták, hozzátéve: – A barátnőm sikítozott, de őt is megrúgták.
Mindennek szerinte az előzménye egy aznap délelőtti koccanás volt, amelynek során ő, és az egyik – állítása alapján  –, a verésben részt vevő rendőr édesapja ütközött össze a parkolóban. Az ügy akkor szerinte békésen elrendeződött. Este tíz óra körül, mikor cigarettáért ment kocsival az egyik benzinkútra, ott megjelent három rendőr, köztük annak férfinek a fia is, akivel ütközött. A fiatalember elmondta, a civilben lévő, megítélése szerint ittas rendőrök azt kérték számon, hogy csúnyán beszélt a koccanás után.
Ő azt mondta, beszéljék meg a dolgot, de állítása szerint alaposan helybenhagyták. (A fiatalember hétfőn látleleteket is mutatott, valamint a hátán számos, már gyógyulóban lévő seb is látszott.) Értesítették a rendőröket, akik szerinte nem jöttek ki. Később szüleivel együtt a rendőr lakására mentek, azonban ott már megjelentek a rendőrök.
Gál Vilmos, Mohács rendőrkapitánya cáfolta, hogy nem mentek ki a helyszínre. A járőrök az érintettek közül már senkit sem találtak a benzinkútnál. Miközben meghallgatták a töltőállomás dolgozóit, újabb bejelentés futott be az ügyeletre, amely szerint az egyik rendőr lakótelepi lakásán megjelent mintegy tíz roma, s hangos szóváltás alakult ki. Ekkor a benzinkútnál lévő rendőröket odaküldték, akik véget vetettek a konfliktusnak.
A járőrök a feleket elkülönítették, s tájékoztatták a fiatalembert, és a családtagjait is, hogy amennyiben úgy érzik, sérelem érte őket, vetessenek látleletet, majd tegyenek feljelentést.
Gál Vilmos elmondta azt is, hétfőn, miután áttekintette az iratokat, átküldte azokat a pécsi nyomozó ügyészségre. Ugyancsak tegnap tájékoztatta minderről Kovács Istvánt, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét is.
A kapitány a benzinkútnál történtekről annyit közölt, merőben mást mondanak a rendőrök, mint a romák, azaz állítás áll állítással szemben, így ennek tisztázása az ügyészség feladata lesz.
Az ügyészségnek a jogszabályok szerint három nap áll rendelkezésére, hogy eldöntsék, indítanak-e nyomozást az ügyben. A rendőrség „házon belül” azért nem vizsgálódhat, mert rendőrök is érintettek lehetnek.
Kovács István, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke azt mondta, ő természetesen nem tudja ellenőrizni, igazak-e a fiatalember és barátnőjének az állításai. Ugyanakkor, amint azt hangsúlyozta, roma vezetőként kötelessége fellépnie az ügyben, ezért kereste fel hivatalában hétfőn Gál Vilmost, Mohács rendőrkapitányát, akitől tájékoztatást kért, és kapott a fejleményekről. Kovács István kijelentette, reméli, a vizsgálat tisztázza majd, hogy mi, és hogyan történt.