Kedves Olvasónk! Ugye, elgondolkodott már azon, hogy miképp lehet az, még a legismertebb, vezető beosztásban levő cigány értelmiségiek sem tudnak helyesen írni? Se Magyarországon, se az egész világon. Élő példa erre a félcigány, félzsidó Gányi Miklósné, a nem-e-ző, a külső/belső helyhatározókat (gy.k. ba/be vs. ban/ben) állandóan összekeverő Horváth Aladár és Száva Vince vagy az index cigánytopicjában helyesírási hibát hibára halmozó LIFE (aki mellesleg még így is jobban ír, mint néhány másik roma hozzászóló). Körülnézve szerte a világban, még a világ legfontosabb, legközpontibb megmondóemberének, a szánalmasan és átlátszóan hazudozó Ian F. Hancock-nak sincs jobb helyesírása.

Dehát a romákat eleve nem arról ismerjük, hogy sok köztük a Nobel-díjas, vagy akár az értelmiségi, nemde? Hiszen jól tudjuk, hogy a világ messze legfejlettebb, legjobb közoktatásával rendelkező Finnországban sincs egyetlen egy cigány származású tanár sem, hogy csak egy példát említsünk.

Nézzük hát, hogy mennyi a füstösök IQ-ja. Például a tudományos kutatások, hivatalos adatok tükrében, amiket itt találunk. Igen, ez is biztos egy náci oldal – az ERIC pont arról híres, hogy náci, megalapozatlan anyagokat lehoz. Hát persze. Idézzük is talán:

“To examine whether the Roma (Gypsy) population of Serbia, like other South Asian population groups, average lower than Europeans on "g", the general factor of intelligence, we tested 323 16- to 66-year-olds (111 males; 212 females) in three different communities over a two-year-period on the Raven's Colored and/or Standard Progressive Matrices and four measures of executive function. Out of the total of 60 Matrices, the Roma solved an average of 29, placing them at the 3rd percentile on 1993 U.S. norms, yielding an IQ equivalent of 70.”

Összefoglalva: a szerbiai romák átlagos IQ-ja 70, ami az átmenet a közepesen (50–69), ill. enyhén (70–79) értelmi fogyatékos  kategória között (lásd a Wiki szellemi visszamaradottsággal foglalkozó oldalának “Diagnosisszócikkét).

Menjünk tovább.

“On the executive function tests, the Roma averaged at about the level of Serbian 10-year-olds.”

Azaz: a vizsgált, 16 és 66 év közötti cigányok szellemileg általában egy tíz éves, fehér szerb színvonalán állnak.

Kedves cigányfaj- és bűnözővédők! Várjuk a tételes cáfolatot. Természetesen jól tudjuk, hogy meglapulnak majd, mint (cigány)szar a (nyírmihálydi) fűben. A “biztos Szerbiában sokkal butábbak a romák, mint máshol” dumát se vesszük be, hiszen a cigányok mindenütt egyformán viselkednek, mindenütt ugyanazok, még az olyan gazdag, a cigányok felemelésére hihetetlenül sok pénzt hiábavalóan elpazarló országokban is, mint Finn- és Svédország.

Kuruc.info – Arppi S.