"Agyonvertek egy idős férfit a VIII. kerületben - Ismeretlen tettes olyan súlyosan bántalmazott egy idős férfit kedd este Budapesten a VIII. kerületben, hogy az belehalt sérüléseibe - közölte a Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Miután "csak" egy idős magyart öltek meg az orkok, nem a fontos Csintalan elvtársat dádáztak meg, nincs 5 milliós vérdíj, nincs különleges nyomozócsoport, nem őrjöng a patkány főkapitány, hallgat a gárdázó kormány és a Zsidesz, nincs NBH sem, de tombol a héber faji diktatúra. Nem volna meglepő, ha egy napon fellógatnák a felelősöket.

Bartha László őrnagy elmondta, a bűncselekmény - amelynek indítéka egyelőre nem ismert - annak a Tömő utcai társasháznak a lépcsőházában történt, amelyben az áldozat lakott. Az elkövető elmenekült a helyszínről. A rendőrség halált okozó súlyos testi sértés bűntettében nagy erőkkel megkezdte a nyomozást."

Kuruc.info: nyócker, Tömő utca… megint csak az tudjuk mondani, mint annyiszor: az orkok baromi bátrak és erősek, ha védtelen, magatehetetlen öregeket kell agyonverniük. Szinte naponta gyilkolnak meg, vernek agyon idős embereket – a legutóbbi, az országos médiában lehozott (hány olyan gyilkosság, bűntény van, amiről max. a helyi lapok írnak, mint pl. a nevezetes putnoki eset, amiről egy árva bötűt nem írt egyetlen egy országos médium sem!) hír pl. ITT található.

***

"Kis híján gázrobbanás lett a rézlopás vége

Ki kellett üríteni egy lakóépületet, melynek egyik lakásában szivárogni kezdett a gáz kedden délután a IX. kerületben - tájékoztatott a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság.

A Gubacsi út és Illatos út kereszteződésében álló épület harmadik emeleti, lakatlan lakásában a gázvezeték végéről valaki leszerelte a rézből készült lezárót, így ömleni kezdett a gáz. Mivel a körfolyosóra néző ablak hiányzott, a lakók hamar megérezték a szagot, s segítséget hívtak, majd egy részük ki is menekült a házból. A többieket a tűzoltók kísérték ki, miközben betörték a lakás ajtaját, hogy a gázszolgáltató szakemberei bejutva megszüntethessék a szivárgást. Ezt követően a lakók visszatérhettek otthonaikba. A ház nagy részében amúgy már nem laknak, mert az épület bontásra ítélt."

(szentkoronaradio)

Kuruc.info: valóban igaza van annak a nemetközi tanulmánynak, amely a cigányok átlagos IQ-ját 70-ben, azaz (főképp a vérfertőzés, belterjesség miatt) enyhén értelmi fogyatékos kategóriájában állapítja meg. Ellopja a gázlezárót, és nem gondol abba bele, hogy mi lesz a következménye. A halálos kimenetelű, hasonló eseteket, mint pl. a komáromi kábellopást vagy a nevezetes, dunaújvárosi, két ember életét követelő fémlopást is a hasonlóan ősbuta cigánygógyi okozta. A hülye képtelen felfogni, hogy ha ellopja az ellensúlyt, akkor a lift leszakad. Vagy nem érdekelte, mert tudta, hogy úgyis gádzsó fog dolgozni? Ki  tudja.

Hány, de hány IQ-szegény cigányt csapott már meg az áram, amikor működő távvezetékeket próbáltak meg ellopni. Azt nem is említjük, amikor szét próbáltak fűrészelni egy bombát(!), és az, micsoda csoda, felrobbant. Ehhez is hihetetlen intelligencia kellett.

Vagy említhetnénk azt az esetet is, amikor a munkakerülő, büntetett előéletű cigány panelházban gyújtotta meg a heverőt(!). Bárki, akinek 70-nél magasabb az IQ-ja és valamennyire is fel képes dolgozni a külvilág információit (például a két, nagy sajtóvisszhangú, az elmúlt évben történt, nevezetes paneltüzet: dél-Pesten, ill. Debrecenben), tudja, hogy panelházban nem gyújtunk meg semmit, pláne nem egy heverőt, mert a tűz egy ilyen házban pillanatok alatt szétterjed(het).

Érdekes, ha már itt tartunk, hogy a Vörös Csepel felgyújtása kapcsán a fajvédők azonnal a tűz lehetséges továbbterjedéséről beszéltek, pedig az, a képek alapján, egy régi téglaházban volt, amely sokkal tűzbiztosabb, mint egy panel. Ugyanezek a cigányfajvédők mélyen kussoltak akkor, amikor nevezett cigányunk pirománkodott, és heverőket gyújtogatott a panelban. Kettős mérce?

***

Kunszentmárton

Péntekre virradóra betörtek egy kunszentmártoni cég telephelyére. Az elkövetők 4 dob optikai légkábelt tulajdonítottak el, melyek értéke összesen 7 M Ft. A rendőrség nyomozást indított.

Kuruc.info: lesz nagy meglepetés, ha leégetik a szigetelést! Amúgy meg megint csak azt tudjuk mondani, amit az előbb: az IQ-szegénység fokmérője az, ha valaki nem ismeri fel az optikai kábelt, különösen, ha az le van blankolva a végén. Jól pofára estek a tolvajok – de a megkárosított cég még inkább.

***

Néhány részlet a "Füstbe ment" a sajóládi erdő cikkből:

"Dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy november közepén indított nyomozást a miskolci ügyészség. Nyomozóhatóságként pedig a Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki. Szakértőt vontak be az ügy vizsgálatába. Az bizonyos, hogy több száz feljelentést tett az erdőgazdaság és a rendőrség is fatolvajokkal szemben az elmúlt évek során. Tömegével értek tetten helyieket és környékbelieket, akik kerékpáron tolták hazafelé a kivágott fát. A lefoglalt "tűzifa" értéke a szabálysértési határt döntő többségében nem haladta meg. Ezért a szabálysértési eljárás az elkövetők lakóhelye szerinti önkormányzathoz került át."

"Tarvágás és újratelepítés

Az erdészet a fatolvajok teremtette szükséghelyzetben belesodródott abba az automatizmusba, hogy ha egy erdőterület negyven százaléka így vagy úgy eltűnik, az erdészeti törvényalapján meg kell tenni a kötelező felújítást. A "kiritkított" területen pedig ez nem megy másképp, mint tarvágással. A cég kénytelen volt ezt megtenni a sajóládi maradvány ligeterdő esetében is.

Az újratelepítést őshonos, kemény, lombos fafajokkal végezték és végzik el. Papp Gyula kissé elkeseredetten azt mondta: arra várnak, valaki mondja meg, mi tévők legyenek. A cég képtelen megvédeni a kezelésében lévő több mint százezer hektárnyi erdőt. Érzékeltetve a problémát rámutatott, hogy a sajóládi terület folyamatos őrzése havonta ötmillió forintba kerülne. Egy hektár újra telepítése pedig megközelíti az egymillió forintot."

Kuruc.info: ha lenne is pénz az őrzésre, mire mennének vele? Ha tettenérik a cigányt, az a képükbe röhög, mert nem tehetnek semmit. Hatósági fegyverhasználati jogkörük semmi.

***

"Bajnai minősítette a cigányság életmódját

A cigányság életmódját minősítette Bajnai Gordon a kisebbségek napján. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint ha a roma közösség nem fizet nagyságrendekkel nagyobb adót, és nem vállal több munkát, nem lesz senki aki az öregedő társadalmat eltartsa.

Az Országos Cigány Önkormányzat vezetőivel tárgyalt a Sándor-palotában a köztársasági elnök, miután a múlt héten visszautasította Vona Gábor, Jobbik-elnök meghallgatási kérelmét. A kisebbségek napján az államfő azt mondta, a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló ügyészségi kezdeményezéssel elmúlt a cigányságot érintő közvetlen veszély (Kuruc.info: idióta Sólyom, hány cigányt lincselt meg a Gárda?!? Milyen közvetlen veszélyről hablatyolsz? Az neked a veszély, hogy kicsit megfélemlítik a cigányokat, hogy ugyan, ne bűnözzenek már annyit? Amit egyébként a ti rendőrségeteknek kellene csinálnia?). Hozzátette, a cigány társadalomnak a konkrét eseten túl is vannak súlyos problémái, amikről többet kell beszélni.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a gárda feloszlatását jóváhagyja a bíróság, de itt nem lehet megállni, szerinte egyesület mögött álló Jobbikra is ki kellene terjeszteni a törvényességi vizsgálatot.

Az uniós pénzek elosztásáért felelős miniszter európai támogatásokat csoportosítana át a roma integrációra. Bajnai Gordon szerint Magyarországnak nincs jövője a cigányok nélkül, mert ez a leggyorsabban növekvő társadalmi csoport.

"Ha a roma közösség nem kapcsolódik be a mainál nagyságrenddel nagyobb mértékben az adófizetés, a munkavállalás, a nyugdíjfizetés folyamataiba akkor ezt az öregedő társadalmat nem lesz aki eltartsa" - fejtette ki Bajnai.

A miniszterelnök a kisebbségek napja alkalmából több roma, határon túli magyar és magyarországi nemzetiségi vezetőt tüntetett ki a "kisebbségekért" emlékéremmel.”

Kuruc.info: Bajnai kapcsán: “hiszem, ha látom”. Szájkaratéval, kívánságok megfogalmazásával a cigányság nem emelhető fel. Ahogy (sokkal) több segílyke folyósításával sem, ahogy az Skandináviában kiderült. Az orkok nagy többségét csak és kizárólag kényszerrel lehet asszimilálni (NEM integrálni – egy szó szerint emberevő, lopás-, gyilkosság- és vérbosszú-központú kultúrát nem lehet egy európaiba integrálni). Ez az, amit hiányolunk Bajnai (és az egész kormány) programjából.

Addig meg idézzük a méltán elhíresült Douglas Adams-idézetet: “Civilizációt alapítani? Ezzel a népséggel? Ugyan, hogyan?” (arra utalva, hogy ugyan milyen civilizációt lehet alapítani filmrendezőkből, szociológusokból, reklámszakemberekből, PR-esekből, telefonpucolókból, fodrászokból és hasonló “hasznos” emberekből). Jó a párhuzam: ha nem kényszerítjük a cigányokat a tanulásra (a cigánypurdékat már csecsemőkorukban, végérvényesen elszakítva a szüleiktől), akkor az analfabéta, iskolázatlan, szakma nélküli orkmilliók “munkaerejével”, ha munkára is tudjuk őket kényszeríteni, kitörölhetjük a hátsó felünket a tudásalapú, hihetetlen nemzetközi versenyre kényszerítő világban.

A cigány-munkaerő “minőségének” objektív megítélésére mellesleg példa, hogy Finnországban a 18 évüket betöltött cigányok gyakorlatilag automatikusan megkapják a rokkantnyugdíjasi státuszt (hivatalos forrásért lásd EZT). Ennek oka az, hogy munkaerejük amúgy is teljesen értéktelen (a jó részük Finnországban is analfabéta, szakmát, diplomát szerzett meg szinte egyetlen egy sincs), és csak hátráltatnák a munkaadójukat (nem dolgoznak, lopnak, csökkentik a munkamorált stb.), csökkentve annak versenyképességét. A finnek ezt megtehetik, mert szárnyal a gazdaságuk, és náluk a cigányság részaránya csak 0.2%, azaz a magyarországi ötvenede.

***

Kisebb hírek:

Fiatalkorú rabló (Mátészalka)

Mátészalkán egy kocsmából hazafelé tartó középkorú férfit raboltak ki vasárnap. A sértettet egy fiatalember követte a presszóból és több alkalommal pénzt követelt. Miután nem kapott, ököllel támadt áldozatára, akitől kb. 2000 forintot és két zsebkést vett el. A megvert férfi könnyű sérüléseket szenvedett, a városi rendőrkapitányság ismeretlen tettes után indított nyomozást. A széleskörű adatgyűjtést követően hamarosan elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható 17 éves fiút. A többszörösen büntetett intézeti neveltet, aki ellen jelenleg is több erőszakos bűncselekmény miatt folyik eljárás, a Mátészalkai Rendőrkapitányság ezúttal őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. A gyanúsítottnál megtalálták az eltulajdonított bicskákat, a pénzt időközben elkötötte.  

Prostituáltak és csirkefogók (Tiszavasvári)

A közelgő ünnepek kapcsán közbiztonsági-közlekedési akciót szervezett a hét végén a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. Az átfogó ellenőrzések során elfogtak egy lopás miatt körözött férfit, és azelőtt szűrtek ki a forgalomból egy ittas gépkocsivezetőt, hogy balesetet okozhatott volna. A kapitányság tiltott kéjelgés miatt két fiatal nőt vett őrizetbe pénteken, akik a város külterületén, a 36-os főút mellett árulták magukat. A bíróság az egyik prostituáltat 25 nap elzárásra, a másikat pénzbírságra ítélte. Vasárnapra virradóan a figyelőszolgálatra beosztott rendőrök két gyanús alakot igazoltattak, akik egy üres porta kerítésén ugrottak ki. Csak a másnapi bejelentést követően derült ki, hogy a fiatalemberek egy közeli udvaron 24 tyúkot fogtak össze, ám a rendőrök láttán elhagyták zsákmányukat. A 24, illetve 31 éves helybeli gyanúsítottak ellen lopás miatt indítottak eljárást.

Dunaújvárosi Rk.:

Ercsi Belmajor területén, családi házhoz tartozó melléképületből 400 kg szenet és kb. 5 kg fát lopott el ismeretlen tettes hétfőre virradó éjjel. Baracs Diós dűlőből tyúklopást jeleztek. A hétvégi ház melléképületéből 20 tyúkot vittek el.

Ercsi területén egy épülőfélben lévő házba hatolt be ismeretlen tettes. Két Immergas típusú gázkazánt és két radiátort vitt el. A sértett lopási kára eléri a félmillió forintot.

Trükkös csalás!

Ismeretlen tettesek fát ajánlottak megvételre egy antalszállási lakosnak, míg kettő fő az eladásról és vásárlásról tárgyalt, harmadik társuk bement a nyitott lakásba és a szobában lévő szekrény felfeszítése után eltulajdonította az ott tárolt 80.000 Ft-ot.

Idős nőket megkárosító trükkös tolvajok (SZSZB MRFK)

Nyíregyházán az Északi körút egyik lakásába csengetett be hétfőn napközben két nő. Az ismeretlenek egyikük rosszullétére hivatkozva vizet kértek, hogy bevehesse gyógyszerét. Míg az ott lakó 82 éves asszony ásványvizet vett elő, kb. 60.000 forintot loptak el lakásából.

Vásárosnaményban egy 74 éves asszonyt keresett fel két férfi. Az idegenek azt mondták, hogy nyugdíj-kiegészítést hoztak, de előbb egy tízezer forintost kértek, hogy felírják sorszámát. A sértett nem fogott gyanút a furcsa kérés hallatán, elővette megtakarított pénzét, amit a két férfi egy óvatlan pillanatban ellopott. A bűncselekménnyel okozott kár többszázezer forint. A rendőrség mindkét esetben ismeretlen tettesek után indított nyomozást.

Siófok

Tolvajok jártak a hétvége során egy siófoki építkezésen, ahonnan a nemrég felszerelt kovácsoltvas kerítést a kapukkal együtt lefűrészelték és ellopták. A lopással okozott kár megközelíti az 1 millió forintot.

Bonyhádi Rendőrkapitányság

Ismeretlenek egy bonyhád-börzsönyi tanyáról horganylemezt vittek el, a bűncselekménnyel 40.000 Ft kár keletkezett.

Csendes hétfő, néhány lopás (Veszprém megye) - Veszprém megyei körkép

Betörők jártak egy veszpémi forgácsoló üzemben. A feljelentő szerint az ismeretlenek szombaton délután és hétfő reggel között rácslefeszeítéssel és ablakbetöréssel jutottak be az üzem épületébe, ahonnan félkész elektromos kapcsolóalkatrészeket, 15 kilónyi aluminium- és 60 kilogramm réz anyagmaradékot vittek el. Az ismeretlenek a rongálással 30 ezer forintos kárt okoztak, a lopással viszont egymillió forintosat. Gázpalackokat tulajdonítottak el egy zirci vegyesbolt mögötti cseretelepről. A tolvajok lefejtették egy szakaszon a drótkerítést, és nyoc töltött, két töltetlen palackot szállítottak el. Az esetről hétfőn délután értesítették a rendőrséget. Két saválló kádat és két csövet loptak el egy iszkázi ház udvaráról. A kárát 350 ezer forintra becsülő tulajdonos ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ajkai kapitányságon. Három teherautóból szívtak le üzemanyagot Devecserben. A gázolajtolvajok ténykedését hétfőn reggel fedezték fel. Az idegenek több mint százezer forint kárt okoztak.

Mellszobra látta kárát (BRFK)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2007. október 20. és 2007. október 29-e közötti időszakban a Budapest V., Báthory utcában található egyik lakáshoz tartozó pincét feltörve Gerébi György filozófust ábrázoló körülbelül 60 kilogrammos tömör bronz mellszobrát tulajdonította el.

Kuruc.info - Arppi S.