Frissítés, 2008. január 14:
Nem történt nemi erőszak, "csak" annak kísérlete a marcali plébániatemplomban, ahol pénteken délután egy 76 éves imádkozó asszonyra támadt egy (nyilván izlandi, és semmiképpen sem cigány - a szerk.)férfi - pontosított a rendőrség. Az idős nő megbecstelenítését megakadályozták a sekrestyében tartózkodó emberek, de dulakodás közben az asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A támadót tűzoltók segítségével fogta el a rendőrség.
Nehezen leplezték indulatokat a vasárnapi szentmisére gyülekező hívek annál a templomnál, ahol a bűncselekmény történt. A 76 éves áldozat az előtérben elhelyezett padoknál, egyedül imádkozott, amikor rátámadtak. A férfin már nem volt nadrág, mire az asszony segélykérését meghallották.
"Rosszabb dolog is történhetett volna, ha nem érkezünk időben" - ezt a szentmisén a gyülekezet tájékoztatására mondta a pap, aki üldözőbe vette a tűzoltóság felé menekülő támadót. A laktanya előtt éppen több tűzoltó is állt, a pap tőlük kért segítséget.
A férfit a rendőrök megérkezéséig tartották fogva a tűzoltók. Azt mondták, hogy az 51 éves ember ittas volt és láthatólag nem bánta a tettét. Sőt, bosszúval fenyegette a tűzoltókat.
Közben az áldozathoz mentőt hívtak, mert az asszony arca csupa vér volt: eltört az orrcsontja. A támadót őrizetbe vette a rendőrség. Erőszakos közösülés kísérletével, illetve súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi már többször volt büntetve, a többi között hasonló bűncselekmények miatt. Állítólag most is csak azért volt szabadlábon, mert jó magaviseletéért kedvezménnyel szabadult a börtönből.
(FH nyomán)
Megerőszakoltak egy idős asszonyt egy templomban pénteken Marcaliban, értesült az Enjoy Rádió. A tettest elfogták, az ügyről hétfőre igértek tájékoztatást a rendőrök. Kuruc.info: jaj, mi, csúnya rasszisták már megint a mintapolgár cigányságot rágalmazzuk, miközben Marcaliban mindenki tudja, hogy megint dán volt az elkövető.
A megdöbbentő bűncselekmény pénteken kora délután történt a somogyi város egyik templomában, ahol egy büntetett előéletű férfi megerőszakolt egy 70 éves asszonyt. Áldozatát információink szerint meg is verte. Úgy tudjuk: az elsődleges orvosi vélemények szerint a szerencsétlen néni súlyos sérüléseket szenvedett. A brutális elkövetőt őrizetbe vették.
Már Isten háza sem szent a bűnözők előtt
Információinkat dr. Herke Tamás, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója is megerősítette, s mint elmondta: a példátlan bűnügyről és az elkövető személyéről részletes tájékoztatást hétfőn adnak a sajtónak.
A bűncselekmény egyik kulcszereplője, Kiss Iván esperes lapunknak elmondta: kora délután a templom előteréből hallatszó kiabalásokra lett figyelmes. Kiderült: egy feldúlt szenyéri hölgy azzal rohant kifelé, hogy valaki véresre vert egy idős asszonyt a templom előterében. A nő felismerte a távozó támadót is.
A tettest a szomszédos tűzoltóság éppen kint tevékenykedő tűzoltói fogták meg, majd mentőt és rendőrt hívtak. A marcali rendőrök néhány percen belül a helyszínre értek, megbilincselték, majd elvitték a férfit.
Az esperes is ismerte az elkövetőt, s mint elmondta: úgy tudja, korábban hasonló bűncselekményekért már ült börtönben.
- Hiszek abban, hogy az emberek nagyobb része nem ilyen kegyetlen - véli Kiss Iván. - Időnként azonban akadnak zavart elméjű személyiségek, akik ilyen szörnyűségre képesek. Reméljük, hasonló eset többé nem fordulhat elő.(Esperes úr szégyellje magát. A tettes megbélyegzése helyet habog-makog. Igenis elő fog fordulni, egyre több és egyre durvább cigánybűncselekmény, amíg az orkszaporító rezsim van hatalmon - a szerk.)
Sz. G.

Se Isten, se ember
Azt gondolnánk, van egy pont, aminél mélyebbre ember már nem süllyedhet. Amit nem lehet elérni, mert ha mégis, már nem nevezhetjük magunkat embernek. Ami után már nincs feloldozás, és nincs kegyelem. Ami után már csak a nihil, és az állati lét van...
De mégis…
Véres krimiken és akciófilmeken felnőtt - és sajnos ezeken szocializálódott - emberek is megdöbbentek ezen a történeten.
Hogy van, akinek már semmi sem szent. Hogy van, aki csak saját, alantas, állati ösztöneit követi, fittyet hány, s valószínűleg nem is ismeri a legalapvetőbb fundamentumokat, a legegyszerűbb és legtisztább emberi normákat.
Aki csak egy törvényt ismer: saját vágyait. Aki nem ismeri a Bibliát, Mózes törvényeit, aki nem azért megy templomba, hogy az Urat szolgálja. Aki nem Isten dicséretét akarja hirdetni, inkább tárgyi, mint lelki alamizsnát keres a templomban. Valamit, ami mozdítható…
Szemben azzal a 70 éves, tisztességben megőszült nagymamával, aki kegyelmet, feloldozást, áldást ment kérni Isten Házába. S helyette erőszakot, fájdalmat, megaláztatást kapott. Sebeket, melyek ha a testen el is múlnak, a lelkében örökre ott maradnak.
Magyarázat nincs. Csak remény, hogy ennek a férfinak, aki nem ismeretlen a rendőrök előtt, s akinek nem ez volt az első bűncselekménye, talán ez lesz az utolsó. Hogy börtönbűntetése legalább addig tart majd, míg áldozatának a lelki fájdalma.
Élete végéig...
Széki Éva
(Enjoy Rádió nyomán, amelyik nem mert egy sort sem írni a tettes hovatartozásáról)