"Miskolci számozott utcák: "Nem konzerváljuk az ürüléket" [igen, ez a cikk címe]

"Korábbi cikkünkkel kapcsolatban Agóra levelezőfórumunk tagja, Hircsu Ákos a következő levelet írta:„...Igaz, hogy a Szondi telepről kitelepített családok az Avas II-es ütembe lesznek költöztetve? Azért kérdezem, mert a környéken ez a hír járja és aki tud, az menekül az ingatlanjától...Ha igaz, akkor az lenne a korrekt, ha mindenki tudna róla – nehogy átverjék, ha pedig nem akkor meg kellene nyugtatni az ott élőket, hogy ne kótyavetyéljék el házukat... Várom az illetékesek választát!”

Erre Orosz Lajos későbbre ígért választ. (Délután az alpolgármesterrel ellátogatunk a számozott utcákhoz. Erről videós beszámolót is láthatnak látogatóink.)

Mégis hova költözhetnek a számozott utca lakói? Erre (is) keresik majd a választ április közepén, amikor Miskolcra látogat Kállai Ernő kisebbségi ombudsman – mondta az alpolgármester. Az ombudsman nem csak emiatt érkezik Miskolcra, hanem azért is, hogy sok más egyéb problémáról is beszéljen a városvezetéssel. Orosz Lajos úgy fogalmazott: „Más a fővárosból beszélni a felzárkóztatásról, és más akkor, ha valaki például a számozott utcák környékén lakik, és az ottani körülmények között kell élnie.”

(BOON; kommentálható)

Kuruc.info:
1) "Nem konzerváljuk az ürüléket"? Tényleg nem, csak eltartjuk és sokszorosan újratermeljük!
2) "Ahogy az első bekezdésből is látszik, mindenki menekül a cigányok elől. Azokon a lakókörnyezeteken (városrészek, falvak), ahol a cigányság kb. 30%-ban van jelen, ott már nem lehet semmit tenni. Mint amikor a Titanic léket kapott. Lehet próbálkozni, lassítani a folyamatot, polgárőrséget, SzEM-et (szomszédok egymásért mozgalom) létrehozni, különféle programokat (tásadalmi munkában parkosítás, mászókafestés, szemétszedés stb.) szervezni, de ami megindul a lejtőn, az le is fog csúszni. Ahol régebben laktam (30%-os arány), ott már nem csak kezelhetetlenek voltak a cigányok, már nem csak nem tudott meglenni egymás mellett a kisebbség-többség, hanem a cigányok elrettentés végett ok nélkül inzultálták a lakókat. Csupán a miheztartás végett, nehogy valaki is ellenálljon nekik. Nem randomra, hanem elsősorban olyanokat támadtak be, akik köztiszteletben álltak, akiket ismertek a helyiek. Aztán szépen kezd elszállingózni a tisztességes lakosság, ingatlanárak a béka segge alatt, mégtöbb cigó költözik be. Bezár a kisbolt, a rendelő, a kisposta és végleg elsüllyedt a környék." (Kapcsolódó idézet ízléstelen ficam-tól, zsIndex cigánytopic)