A Vásárosnaményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat nevében Demeter István elnök kinyilatkozza, hogy a 2008. április 27-én, Vásárosnamény területén tartandó Jobbik Magyarországért Mozgalom által bejelentett demonstráció (felvonulás) ellen a vásárosnaményi roma lakosság semmilyen ellenszerveződéssel, demonstrációval nem kíván részt venni.
Elhatárolódik minden rendbontó, rendezvényt megzavaró cselekményektől. Kéri a Vásárosnaményban élő roma lakosságot, hogy önkényesen semmilyen csoportosulást, rendbontást ne kezdeményezzenek, mivel a demonstráció nem ellenük irányul, hanem annak érdekében, hogy a jövőben ne történjen ilyen és hasonló jellegű brutális cselekmény Vásárosnaményban. A roma lakosságot tájékoztatva egyöntetűen elítéljük ezt a brutális bűncselekményt, és kérjük, hogy a törvény szigorát alkalmazva kapják meg „méltó büntetésüket”. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Vezetője által közöltek alapján tudomásul veszik, hogy a rendezvény útvonalától semmilyen formában nem térhetnek el, mivel ellenkező esetben a rendezvény a rendőrség által azonnal feloszlatásra kerül.
Vásárosnamény, 2008. április 26.
Demeter István
CKÖ elnök
(www.namenynet.hu)
Kuruc.info / Arppi S.: Az elnök szavaiból (a tettes elítéléséből; annak hiányából, hogy kikéri a cigányság elleni felhajtást stb.) is nyilvánvaló, hogy cigány az elkövető. Ugye, hogy megmondtuk?