"Gyilkosság lett a betörésből
  
Sorsára hagyták vérbe fagyott áldozatukat a betörők szombaton este Vásárosnaményban, ám a tettesek a rendőrök karjaiba futottak – értesült az Objektív Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.

Szombaton este nyolc óra előtt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járőrei az Alkotmány utcán igazoltattak két személyt, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy előzőleg betörtek egy közeli házba. A rendőrök ellenőrizték a lakást, ahol vérbe fagyva találták a tulajdonost, egy 69 éves férfit.

A bántalmazott férfihez mentőt hívtak, de már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A két igazoltatott fiatalembert, egy 19 és egy 26 éves ilki lakost a városi kapitányságra állították elő. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja megkezdte az adatgyűjtést a bűncselekmény helyszínén."
(MNO)

Kuruc.info / Arppi S.: hogy honnan tudjuk – a helyszín mellett –, biztosan nem cigányokról van szó? Roma honfitársaink soha nem gyilkolnak rablás közben. Soha. A Somogyzsitfán, Gadnán vagy Bakson történteket se rétinéger követte el, hanem bizonyám norvég cserediákok. Hát persze.
Frissítés: most már biztos, hogy cigányok a gyilkosok. A zsOrigó cikke:

"Agyonvertek a tolvajok egy idős embert

Valószínűleg tetten érte a tolvajokat egy idős vásárosnaményi férfi, akit olyan súlyosan megvertek, hogy belehalt sérüléseibe. Az elkövetők, akik csak egy kerékpárt és néhány apróságot zsákmányoltak, a közelben fennakadtak egy rendőri igazoltatáson. A helyszíni szemle és a kihallgatások után a büntetett előéletű fiatalemberek beismerték tettüket.

Emberölés bűntettének megalapozott gyanújával őrizetbe vette a rendőrség azt a két fiatalembert, akik a gyanú szerint szombaton este vásárosnaményi lakásában olyan súlyosan bántalmaztak egy 69 éves férfit, hogy a helyszínen életét vesztette - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A 19 és 26 éves, büntetett előéletű ilki lakosokat a városi rendőrkapitányság járőrei igazoltatták. Akkor még nem tudták, hogy az egyik közeli lakásban brutális bűncselekmény történt. Az intézkedés közben szólt egy közelben lakó nő, hogy a két személyt a sértett házából látta kijönni. Egy másik tanú azt is elmondta, hogy a fiatalembereknél lévő biciklit korábban nem látta náluk.

Az egyik rendőr visszatartotta a gyanús személyeket, míg társa ellenőrizte a lakást. Ott vérbe fagyva találta a tulajdonost, egy 69 éves férfit. Azonnal értesítették a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendelkezésre álló adatok szerint a bácsi halálát bántalmazás okozta. A bejárat mellett egy ládában italok és használati tárgyak voltak összekészítve, valószínűleg az elkövetők hagyták ott, hogy később vigyék el.

A helyszíni szemle és a kihallgatások után gyanúsítottak beismerték, hogy lopási szándékkel mentek be az áldozat lakásába. Azt hihették, hogy a bácsi nem lesz otthon, az év nagy részében ugyanis a ház üresen állt. A sértettnek valószínűleg azért kellett meghalnia, mert tetten érte őket. A gyanúsítottak mindössze egy kerékpárt, néhány apróságot és egy szentképet vittek el, utóbbit összetörve el is dobták."

Kuruc.info:

1. szükségtelen, vadállatias, bestiális erőszakosság – szinte kizárólag a cigánybűnözés velejárója
2. büntetett előélet ilyen fiatalon
3. mit (is) gyűjtöttek össze? Italokat. A cigányok népi italát.
4. szentképet loptak – kiknek a putrijait díszítik a különböző szentképek? Legfőképp a rétinégerekét. (Persze a Tízparancsolatot nem tartják be.)
5. helyszín: az erősen cigányfertőzött SzSzB megye
6. a zsOrigo nem merte kommentálhatóvá tenni a cikket. Ezt általában csak a cigány elkövetős cikkeknél teszik, mert tudják, milyen kommentek érkeznének.

A kérdésünk már csak az: miért tűrjük azt, hogy a cigányok naponta gyilkoljanak? Miért tűrjük azt, hogy a zsidók a markukba röhögve tenyészthessék, ellenünk uszíthassák őket, hogy aztán a biztosan bekövetkező cigány vs. magyar polgárháborúban, nevető harmadikként, egy szinte teljesen néptelen országot kaparinthassanak meg?
Frissítés: azóta nyilatkozott a Vásárosnaményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat nevében Demeter István elnök. Szavaiból (a tettes elítéléséből; annak hiányából, hogy kikéri a cigányság elleni felhajtást stb.) is nyilvánvaló, hogy cigány az elkövető.