Sokat írtunk már Monokról (lásd pl. EZT), ahol a képviselőtestület megszavazta, hogy ne adjanak azoknak segíííílykét, akik nem dolgoznak, pedig munkaképesek. (Azaz: a cigányság túlnyomó többségének.) Az RTL Klub műsorának már a felvezetője is pontos képet fest arról, milyen emberekről(?) van szó és hogy bizony, cigányok (mi mások...):

"Segély csak szigorú feltételek mellett
Törvényellenes az ötlet

A monoki iskolában van olyan gyerek, aki a megengedettnél kétszer több napot hiányzott. Pedig nem is volt beteg, ráadásul még csak első osztályos. Ezt elégelte meg a polgármester, és azt, hogy vannak családok, akik a segélyért sorba állnak, de nem viszik iskolába a gyerekeket.

A kamaszkor és a szerelem - egy asszony szerint emiatt maradtak ki a lányai az általános iskolából. A 15 és a 17 éves lányok most terhesek. Mindketten a második gyereküket várják. (Kuruc.info: egy kis matematika. 15 évesen második gyerekével terhes – azaz max. 14 éves kora körül szült először, tehát 13 éves korában termékenyítették meg. Szép karrier… Arról nem is beszélve, ugye, hogy 14 alatti terhesség bűncselekmény. És ez az anya tudtával, tehát ő is bűnrészes; valamint a szülészorvos, akinek hivatalból feljelentést kellett volna tennie. Jó, ez utóbbit valszeg megfenyegették az orkok, vagy esetleg csak belefásult abba, hogy azoknál egyszerűen nem létező fogalom a törvénytisztelet.)

„Megbánták mindketten, hogy nem jártak iskolába” – mondta az anya.

„A gyerekünknek már jobbat szeretnénk mi is” – tette hozzá az egyik lány. (Kuruc.info: a szokott ígérgetés és önsajnáltatás – aztán persze nem valósul meg belőle semmi.)

Az önkormányzat ezért úgy döntött, csak az kaphat segélyt, akinek a gyerekei rendszeresen járnak óvodába és iskolába. A tankötelességet szerinte ugyanis csak így lehet betartatni.

„Ilyen szülőkel szemben csak a pénz megvonása lehet a motiváló erő” – mondta Szepessy Zsolt, Monok polgármestere.

Az ötlet törvényellenes, mert a segélyek kiosztását nem lehet feltételekhez kötni. Ezért a polgármestert a Házon kívül stábja elvitte a szociális miniszterhez is.

„A jogszabályok szerint erre nincs lehetőség” – mondta Szabó Erika szociális és munkaügyi miniszter.

Hogy mi lett kettejük vitájának a vége, és mi lesz a túl sokat hiányzó gyerekek szüleinek a büntetése, azt megnézhetik csütörtök este a Házon kívülben."

Apropó, Monok. A zsIndex cigánytopicjában szerfelett használható tippek jelentek meg, amelyet tiszta szívvel ajánlunk minden hasonló helyzetben levő önkormányzatnak, hogyan másolják a monoki példát.

[Idézet egy előző tudósításból:] “Az ülésen meghívottként résztvevő jogász, dr. Megyeri Gábor elmondta: az önkormányzat rendeletalkotásra jogosult. Azt a jogi normakontroll mondhatja ki, jogszerű-e egy határozat vagy sem. Ha az illetékes közigazgatási hivatal úgy találja, törvénysértés történt, utasíthatja az önkormányzatot a rendelet megváltoztatására. Ha ez megadott időben nem történik meg, az illetékes közigazgatási hivatal az Alkotmánybírósághoz fordulhat. Addig azonban, amíg az Alkotmánybíróság egy rendeletről ki nem mondja, hogy törvénysértő, addig az a rendelet életben van.”

Mondjuk ez egy érdekes kérdés, van ugye sacc 3200 önkormányzat, ebből mondjuk úgy alsó hangon 1500-ban biztosan, khmm, "aktuális a kérdés" [sok a munkakerülő cigány]. Namármost, ha ezek hoznak 1500 ilyen rendeletet, lehetőleg nem szöveghűen másolva egymásét, hanem mindenki beleviszi a saját irodalmi munkásságát, azzal azért ellesznek a tákolmánybírók egy darabig... Az a lényeg, hogy ne egyszerre hozzák meg. És akkor indulhat a "vetésforgó". :-) Nem fogja győzni kapacitással a nagy fogaskerék és megszorul. ;-)
Kuruc.info - Arppi S.