A következő cikkből egyértelműen, a rendőrség által is bizonyítottan, igazoltan kiderült:  személyautó vezetője nem is láthatta a nagy sebességgel közeledő motorkerékpárt, és hogy már a füvön álló (!) kocsiba rohant a nem (!) az úttesten, hanem az amelletti salakon robogó motorkerékpár.

Mindez azt jelenti, hogy a motoros gyakorlatilag egy már az út mentén parkoló autóba rohant bele. Ergó, az autó vezetője még csak véletlenül sem lehet hibás. Ennyit arról, hogy ki okozta a balesetet: a tisztességes, munkás életet élő magyar kamionsofőr vagy a bukósisak és jogsi nélkül száguldozó putriscigány. Fajvédők, lehet cáfolni a rendőrség nyilatkozatát, lehet bizonygatni, hogy mindez az autós hibája!

"Helyszíni szemlén     
Megjelenés dátuma: 2008. szeptember 13. 04:29.00

Mezőfalva - Tragédiával végződött a múlt pénteki baleset - és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett még több áldozata. A helyszínelő rendőr lélekjelenléte és bátorsága akadályozta meg a lincselést.

Tegnap majdnem minden érintett részvételével nézhettük meg az egy hete történt tragikus baleset helyszínét. Ahogyan beszámoltunk róla: szeptember 5-én, 18.30 és 18.40 perc között a Rákóczi utcában személykocsiba rohant egy motorkerékpár, amelyet a 21 éves, roma származású E. I. jogosítvány és bukósisak nélkül vezetett. A motor utasa, a 14 éves K. M., aki szintén sisak nélkül motorozott, életét veszítette.

A helyszínen kiderült: a személyautó vezetője nem is láthatta a nagy sebességgel közeledő motorkerékpárt, amely egy kétszáz méterre lévő mellékutcából kanyarodott ki. Az autó romák által megvert vezetője elmondta: ma is fél, családjával együtt. (Kuruc.info: jellemző a cigányokra. Lásd még ezügyben EZT és az arra írt megjegyzésünket.)

Helyszínvázlatunkon (Kuruc.info: sajnos ez az fmh.hu online kiadásában nem látható) is látható, hogy a személyautó (egy régi típusú, fehér Mazda 626-os), amelyet névtelenséget kérő tulajdonosa vezetett, a Dunaújváros-Sárbogárd országút belterületi szakaszán, a város felől érkezve, jó látási viszonyok közepette fordult jobbra a Rákóczi utcába - amelynek közepe táján indexelés után lassan, nagy ívben balra kanyarodott, a tulajdonos családi háza elé, le az aszfaltozott útról, a behajtó gyepére. Már a gyepen állt a kocsi, amikor belecsapódott az erőteljesen fékező, a száraz úton többször is meg-megcsúszó, a sóderos útpadkára sodródó motor, a jobb hátsó kerék magasságában. Az ütközéstől az autó kereke elhajlott, a futómű hátsó hídja megrepedt. Az ütközés helyét még most is olajfolt jelzi.

A motor utasa, a 14 éves kislány mintegy hat-hét métert repült a levegőben, át a Mazda felett, és az úttestre esett. A csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett, 21 éves motoros felpattant, és kiabálva az aszfalton fekvő lányhoz rohant.

A személyautó vezetője ekkor már kiszállt a kocsiból, és figyelmeztette a fiút, hogy a fekvő lánynak súlyos belső sérülései lehetnek - ám hiába. A fiú élesztgetni próbálta utasát, közben azt kiabálta, hogy "Engem lecsuknak, engem kinyírnak!" Miután értesítették a mentőket és a rendőröket, a személykocsi vezetője az autó mellett várta a helyszínelést.

Perceken belül, a mintegy száz méterre lévő Kinizsi utcából megérkezett a lány rokonsága, többen. Felemelték, és az útszéli gyepre vitték az életjelet nem adó lányt. Ez-után szabadultak el az indulatok, miközben megérkezett a mentő, majd a rendőr...Az ütközéstől az autó kereke elhajlott, a futómű hátsó hídja megrepedt."
(fmh.hu)