A Délmagyar lehozott egy újabb cikket a múltkori kettős halálesettel végződő autóversenyzésről. Nem sok minden derül ki az írásból azon kívül, hogy a cigány rokonyok váltig bizonygatják, nem versenyeztek a pórul jártak, hanem, úgymond, "műszaki hiba" okozta a balesetet. Persze, a kocsi csak úgy magától gyorsult fel 170-re, és nem azért, mert a mokkák nagyon szeretnek forma-1-est játszani, amely olyannyi baleseti jelentésből szintén kiderült. A szélsőbalos, fajvédő Délmagyar természetesen készpénznek veszi a putrisok védekezését, és már a cikk bevezetőjében is műszaki hibára hivatkozik.

"4 másodpercen múlt a vásárhelyi szemtanúk élete

Szűcs Csaba
2008.10.25. 03:00

Hódmezővásárhely - Műszaki hiba, nem pedig autóversenyzés állhat annak a csütörtök éjszaka Vásárhelyen történt borzalmas balesetnek a hátterében, amelyben két helyi fiatal halt meg – legalábbis ezt mondja a család egyik ismerőse.
(Kuruc.info: Műszaki hiba. Na persze. Biztos egyszerre romlott el két autón a fék; ezzel egyidőben mind a kettőn a gázpedál is beszorult. Hát tényleg ennyire hülyének nézünk ki?)

Az Alföldi Galéria biztonsági kamerája rögzítette a tragédiát. Információnk szerint minden látható a felvételen. Olyan, mintha egy kristálypoharat ejtettek volna le a betonra – írta le a szétrobbanó autó látványát egy olyan ember, aki látta a felvételt.

Zarándokhelyé változott az a Hódmezővásárhely belvárosában álló villanyoszlop, amelynek csütörtökre virradó éjjel, nem sokkal egy óra után egy személygépkocsi csapódott. A járműben utazó két helyi lakos, a 20 éves Gy. Lajos és a 18 esztendős D. Vivien a helyszínen szörnyethalt.

Megírtuk: a fiatalok Szentes felől jöttek, s a 45-ös főút belterületi szakaszán a megengedett sebesség többszörösével haladtak Fordjukkal, amikor a Kossuth térnél az előttük haladó jármű előzésébe kezdtek. A sofőr azonban elveszítette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi az útpadkán átvágódva felborult, majd többméteres magasságban a református ótemplomnál álló villanyoszlopnak csapódott, majd kettészakadt. Úgy tudjuk, a baleset hátterében autóversenyzés állhat, amely a Ford és az előtte haladó kék Volkswagen Passat vezetője között zajlott.

A Passatot Gy. Lajos unokatestvére, a szintén vásárhelyi Sz. Mihály vezette, az ő barátnője volt a 18 éves D. Vivien. Tegnap többször is kerestük a Volkswagen sofőrét, de hiába, a Gólya utcai háznál mindannyiszor zárt ajtót találtunk. A család egyik közeli ismerőse – aki utóbb neve elhallgatását kérte – szerint a rokonok nem autóversenyeztek. A család műszaki hibára gyanakszik. Információink szerint Sz. Mihály azon az estén megkérte karosszéria-lakatos végzettségű unokatestvérét, Gy. Lajost, hogy segítsen neki benzint hozni. A tragédia akkor történt, amikor már végeztek, és D. Vivient hazafelé fuvarozták.

A szörnyű baleset során a bordó Ford alkatrészei 100 méteres körzetben szóródtak szét, egyik repülő darabja az Alföldi Galéria Szőnyi utca felőli homlokzatában tett kárt. Néhány centiméteren múlt csupán, hogy ez az alkatrész nem törte be a Picasso nagy értékű kerámiáit bemutató terem egyik ablakát. Ha így történt volna, valószínűleg a kiállítást a szigorú szabályok és biztonsági előírások miatt egy időre be kellett volna zárni.

Tegnapi cikkünk nyomán megkeresett bennünket az a férfi, aki az Oldalkosár utcából a baleset pillanatában kanyarodott ki a Kossuth tér irányába. A 27 éves, kétgyermekes Borbás Zoltánnak és az ugyancsak kétgyermekes utasának a helyszínre érkező rendőrök szerint csupán 4 másodpercen múlott az élete.

– Kicsit rosszul éreztem magam azon az éjszakán, ezért úgy döntöttem, elmegyek az orvosi ügyeletre – kezdte a történtek felidézését Zoltán. – Mihály Csaba barátom kísért el, elég lassan, 20 kilométeres sebességgel haladtunk, amikor az Oldalkosár utcához érkeztünk. Kikanyarodva azt vettük észre, hogy valamik repülnek felénk. Eleinte azt hittük, randalírozók dobálóznak. Azután egy nagyobb valami repült felénk, először kartondoboznak néztem, de később kiderült, hogy a Ford egyik ajtaja volt.

A két férfi azonnal a balesetet szenvedők segítségére sietett, de már nem tudtak mit tenni. Közben felismerték az összetört autót és az áldozatokat is – mindketten jól ismerték az elhunyt Gy. Lajost és D. Vivient.
– Nagyon megviselt a két fiatal halála, nem akarom elhinni, hogy ez a tragédia megtörtént – tette hozzá megrendülten Borbás Zoltán. – Együttérzek, és nagyon sajnálom a családokat.

Információink szerint az Alföldi Galéria Kossuth tér felőli bejáratához felszerelt biztonsági kamera rögzítette a tragédiát. A rendőrség pedig már akkor éjjel meg is nézte a felvételt. Két nappal a tragédia helyszínén a rokonok, ismerősök virágai, koszorúi és mécsesei emlékeztetnek a baleset két áldozatára.

Keretes anyag: Nagyobb Vásárhelyi (Kuruc.info: sic! Igen, nagybetűvel írták a melléknevet... brávó Délmagyar! Ennyit "tudtok"...) balesetek

2005. március 4.: A 47-es főút kétsávos szakaszán a csúszós út miatt egy Skoda ütközött egy Opellel, majd nem sokkal később egy teherautó csúszott árokba, s ebbe két személygépkocsi rohant bele.

2007. december 7.: Opel csapódott egy fának Vásárhely külterületén, nem messze Gorzsától. Az autó egy balra ívelő kanyarban megcsúszott, megpördült, majd az útról letérve a fának ütközött. Vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

2008. február 3.: Halálos közlekedési baleset történt kora reggel a Szent László és Jókai utca kereszteződésében, egy kék Opel Astra vezetője nem adta meg az elsőbbséget egy Simson segédmotorosnak, és összeütköztek. Az 59 éves motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe."

Kuruc.info: Igazándiból a cikkre érkezett kommentárokat érdemes olvasgatni: most is nagyon sok jött. Talán mondanunk sem kell, az olvasók 99%-a is kiakadt ezen a pofátlan cigánymosdatáson. Pár jobb megjegyzés:

" Kezdődik a ködösítés! Biztos beszorult a gázpedál! Tetves németek rossz helyre rakták a szőnyeget!"

" Ha 60-nal megy az autó, akkor semmiféle műszaki hiba nem járulhat hozzá ekkora eséshez, egy Ford szétszakadásához!
Sajnos,az eéőírások, tövények tisztelete betartása, betartatása az elmúlt 18 évben sehol sincs.
A rendsz.rválásban szocializálódottaknak vérében van a szabályszegés.
Sajnos.
Ezért nagyon nagy árat kellett fizetniök.
'Nem érhető el a rokon...
'(Kuruc.info: Idézet a cikkből – arra utalva, hogy a másik autó vezetőjét, akivel versenyzett a cigány, nem lehet elérni)
Talán épp azért, mert ő is gyorshajtásban vétkes?"

" Műszaki hiba persze. Nem tudtak fékszárnyat nyitni, ezért nem sikerült a felszállás. Kezdődik megint a maszatolás, a cigányok megint ártatlan áldozatok lesznek már látom. "

" Műszaki hiba??? Milyen műszaki hiba?Letört az indexkar vagy kiégett a bal hátsó helyzetjelző???
Talán szólni akart a passzátosnak, hogy lapos a hátsód tesó???Mindez, bőven 100 km/h fölött!!???
50 km/h-nál nagy %-ban védhetőek a váratlan meghibásodások!
More, elkúrtad sajnos!
Részvétem! "

" Vazzeeee!!! Mi magyarok totál idióták vagyunk!Mert senki nem gondolt ilyen szarvas hibára,hogy M?SZAKI HIBA :)Komolyan mondom ez már télleg vicc!Mondjuk azt elhiszem ,hogy egy agyonra hajtott kocsiba előfordul műszaki hiba de akkor nem megyek 170km/h val!De az is lehet ,hogy az elhunyt közbe meggondolta magát és elakarta rabolni a kiscsajt és azért mentek enyivel,hogy megszöktesse!!??Na ez a story is jó lenne nem?Akkor indokolt a sebesség!:( "
" Műszaki hiba történt... Tehát ugye arról van szó, hogy a városunkban hajnali egy órakor békésen autózgató roma fiatalság a Kossuth téren egy enyhe S kanyarban a rasszista magyarok által nem megfelelően lefektetett úton (valszeg kevés adó mehetett rá, a városházán sürgősen alakuljon bizottság, ami Forma 1-es pályává minősíti a 45-ös és 47-es út belvárosi szakaszát), majd az autó (amely tökéletes műszaki állapotban volt, vezetője rutinos, valószínűleg PÁV vizsgával is rendelkező, felelősen gondolkodó fiatal) megcsúszott és pont azt a villanykarót kapta telibe, ami alá a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg rakta bombáit, ezek felrobbantak és így történt.
Emberek, két családos ember élete múlott 4 másodpercen. Tudom, hogy az életben nincs ha, de mi van, ha ővelük találkozik szembe ez a két szerencsétlen? A két srác is ottmarad, az bizonyos.

Úgy látom, hogy a Délmagyar már megint kezdi a szerecsenmosdatást. Nem lehetne egyszer a tényeket is megírni? "

" tényállás kifejtése:
egy ellhajított banánhéjjon megcsúszott a ford tipusú gjm. (ami 65-el előzött) nekicsapódott a villanyoszlopnak, ami tulajdonképpen nem is villanyoszlop, hanem egy kurvanagy láncfűrész, kettévágta az autót, aztán 1 rohadt nagy szél támadt és az alkatrészeit száz méteres körzetbe szórta szét, ezt láthatta B. Zoltán vásárhelyi lakos. "

" Az elöttehaladó Passat is müszaki hibás volt??? azért ment az is 170 -nel. biztos neki is felakadt a gázpedálja. "

" nem műszaki hiba, hanem születési hiba, hogy ilyenek léteznek . . ."

" Ja, és arról nem beszélve, hogy ´kicsit rosszul érezte magát´ és ezért ment az orvosi ügyeletre - ezek alapján a vezetésre képtelen állapotot is feltételezem."

" A kedves újságírónak talán nem kellene ilyenekkel bosszantania az embereket, hogy egyáltalán leír ilyesmit, hogy műszaki hiba lehetett... "

Kapcsolódó cikk: 170-nel száguldott a cigány éjjel a városban: 2 halott
Olvasó: Kedves kurucok!

Tekintsétek meg az alábbi videót, szintén mokkák játszanak autóversenyzősdit, az eredmény szintén baleset. Érdemes megfigyelni, hogy már az elrajtolás után a majdnem összeütközik egy szembejövővel.


Szebb Jövőt!