Szinte minden, a gyerekkori iskolai cigánybűnözéssel kapcsolatos cikkünkben, idézetünkben olvasható a mai magyar rögvalóság egy ismérve: a renitens, másokat terrorizáló, verő, túlnyomó többségében cigány származású kisbűnözőket egyszerűen nem lehet kirúgni az iskolájából, ha nincs más tanintézmény, ami átvenné. És miért akarna bárki is átvenni egy bűnözőcigányt?

Nézzük, hogy megy mindez a demokratikus Angliában. Igen, ott erősen befenyítik az ilyeneket (akik ott jellemzően színesbőrűek, pakik stb.) Vajon nekik miért szabad, és nekünk miért nem?! Hogy lehet az, hogy ott a 4-5 éves bűnözőket be merik fegyelmezni, itt meg nem?! Nálunk már az is nagy eredmény volna, ha 5-10 ezer bűnözőpurdét kizárhatnánk az iskolákból, menten sokkal könnyebb lenne az iskoláknak, a volt osztálytársaknak! Hogy miért nem teszik? Azért, mert a kormány érdeke, hogy az átlagember ne adhasson versenyképes tudást a gyerekeinek, ahogy azt többek között borzimorzi is remekül megfogalmazta ITT található cikkében.

"Már az óvodások egy része is kezelhetetlen
2008. november 7., péntek 19:57

Több tízezer gyereket rúgtak ki vagy függesztettek fel tavaly a brit iskolákból, mert erőszakoskodtak társaikkal vagy tanáraikkal - derül ki hivatalos adatokból. A fiatalok kezelhetetlensége nemcsak az osztálytermekben jellemző, hanem már az óvodákban is.
 
Kábítószer-birtoklás, ittasság, szexuális zaklatás, rasszizmus, verekedés - tavaly összesen 46 ezer 11 évnél fiatalabb diákot zártak ki vagy függesztettek fel a brit általános iskolákban ilyen és ezekhez hasonló cselekedet és magaviselet miatt. A hivatalos adatokból az is kiderül, hogy 4 ezer esetben 5 éves vagy még annál is fiatalabb gyerekek voltak kezelhetetlenek.

Mindez azt jelenti, hogy tavaly Nagy-Britanniában átlagosan 240 diákot rúgtak ki az iskolákból naponta.

A tanárok arról panaszkodnak, hogy még a legkisebbek is székeket dobálnak, káromkodnak és nem veszik figyelembe az utasításokat. Úgy vélik, hogy a gyerekek kezelhetetlen iskolai viselkedése főleg a túl engedékeny szülők miatt alakul ki, akik otthon nem szabnak megfelelő korlátokat, ezért a gyerekek az iskolában dührohamot kapnak és engedetlenek lesznek.

Sőt, már iskola előtt is nehezen kezelhetők a gyerekek: az óvodákból 2007-ben 20 olyan kétévest küldtek haza, akik társaikra vagy az óvónőre támadtak, míg 380-at erőszakos viselkedés, durva beszédmód vagy károkozás miatt zártak ki.

Az ellenzéki politikusok, akik közül sokan megdöbbentőnek nevezték az adatokat, úgy vélik: a tanárok gyenge fegyelmezőképessége áll a diákok rossz magaviseletének hátterében. "A tanároknak olyan hatalmat kell adni, amellyel fenn tudják tartani a rendet az osztálytermekben és le tudják csillapítani a rossz magaviseletű diákokat, mielőtt eszkalálódna az erőszak" - mondta Michael Gove, a Konzervatív Párt prominens politikusa. (Kuruc.info: pontosan! Nálunk meg mi megy?! Aáry-Tamás és a többi lilaködös fajvédő kemény rendfenntartó eszközök, befenyítés helyett az iskolai pszichológust, azaz, gyengébbek kedvéért, a “jó szó” taktikáját ajánlják. Ami, mint tudjuk, a cigányokkal szemben soha nem működött, és ma sem működik. Lásd Aáry kapcsán pl. EZT és az onnan visszafelé vezető linkeket.)

Több kritika érte az iskolák "forgóajtó politikáját" is: rövid időre hazaküldik és felfüggesztik a rossz diákokat, akik azonban az iskolapadba visszaülve ott folytatják, ahol abbahagyták."
(inforadio.hu)