Már nagyon sok hírünkből kiderült, hogy a buszok, vonatok, emberek kővel való megdobálása amolyan nemzeti sport cigányéknál (lásd EZT és az onnan a téma kapcsán visszafelé mutató linket). Lássuk a legújabb esetet, hogyan bánnak putrisaink az őket eltartókkal, hogyan veszélyeztetik őket. Igen, ez az "ártatlan vonatdobálás" könnyen súlyos sérülésekhez vezethet; lásd pl. EZT - a sokból... Jellemző, hogy Drazsé az ilyen és hasonló esetek kivizsgálására, a szükséges konzekvenciák levonására (a büntethetőségi korhatár leszállítása; a törvények betartatása a cigányokkal is) nem állít fel ötventagú nyomozóbizottságot, pedig bármelyik pillanatban halállal vagy súlyos sérüléssel végződhet. Vajon miért? A HírTV változtatás nélkül átvett híre következik.

Tízéves fiú dobta be a vonat ablakát

Két vonatot is kővel dobáltak meg pénteken délelőtt gyerekek Budapesten. Senkinek sem esett baja, a fiúkat bevitték a rendőrségre.

A XV. kerületi Istvántelki úti vasúti felüljáróról dobálózott pénteken délelőtt (Kuruc.info: iskolaidőben – gy.k. iskolakerülökről van szó. Igen, svéd cserediákok lehettek, az ő iskolakerülésük – a legújabb bizonyítékért lásd pl. EZT - legendás) a két tíz év körüli fiú. Először nem sokkal nyolc óra után a fővárosból Vác felé tartó személyvonat egyik kocsijának ablakát dobták be. Egy órával később egy szintén Vác felé közlekedő szerelvényt dobtak meg többször is. Senkinek sem esett baja egyik esetnél sem.

A rendőrök a második akciónál vették észre a fiúkat, így bevitték őket a kerületi kapitányságra. A gyerekek 10 és 12 évesek voltak vagyis nem büntethetők - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

(FH)
Frissítés: Olvasó: Tisztelt szerkesztőség! A vonatdobálás immáron nem csak Budapesten belül divat. A múlt héten, egy ugyancsak Vác felé tartó vonatot sorozott meg kb 5-6 fős patkánybanda Göd és Sződliget között.

Bár sérülés hála Istennek nem történt, az esetet 2 percre rá bejelentettem a rendőrségre, de valamiért kétlem, hogy olyan irtó gyorsan és hatékonyan intézkedtek volna, mint ahogy a tüntetéseken szoktak.

Vérlázító, ahogyan ez a "vonatdobálósdi" megint visszajött a naplopók és semmire kellők divatjába, akik unalmukban már másképp nem tudják elfoglalni magukat,minthogy másokat veszélyeztessenek, és hogy a rendőrség magasból tesz az egészre.
Szebb Jövőt!