Hány, de hány példát hoztunk már arra, hogy a cigányokat nem a munkaadók faji diszkriminációja sújtja (lásd pl. EZT), hanem egyszerűen csak lusták és nem akarnak dolgozni (lásd pl. a legújabb bizonyítékért EZT [Lemondtak a segílykéről, hogy ne kelljen dolgozni]). Lássuk a legújabb, több száz romának munkát bniztosító, a "sűrűjében" (Tiszaújvároshoz közel van Kesznyéten, Nagycsécs stb.) levő munkalehetőséget. Idézzük a HAON ITT található cikkét. Kíváncsian várjuk, hány segílyescigány megy el dolgozni. Van egy tippünk: nulla...

Ötszáz embert keresnek felvételre
Debrecen – Miközben egymást követik országszerte a létszámleépítésekről szóló bejelentések, a HAON megbízható forrásból úgy értesült, hogy a Jabil nevű cég ötszáz dolgozót keres a tiszaújvárosi gyárába.

Rezsőfi István, a regionális munkaügyi központ főigazgató-helyettese elmondta, hogy elektronikai termékek összeszereléséről van szó bérmunkában.

Ehhez keresnek az elkövetkező egy-másfél hónapon belül félezer munkatársat. Általános összeszerelőkre, diagnosztikai technikusokra, raktárosra, minőségellenőrre, javító műszerészre, valamint beültetőgép-kezelőkre van szükségük három műszakos munkarendben.
A cég toborzónapot tart Hajdúböszörményben (a városi sport- és rendezvényközpontban) december 9-én, kedden délelőtt 9 órától, ahová a környező településeken élőket is várják.

Feltétel a minimum általános iskolai végzettség, valamint a bejegyzésmentes erkölcsi bizonyítvány.

Debrecenben az 51. héten (december 15-19) lesz a toborzónap, a pontos időpontot és helyszínt azonban az érintettek még egyeztetik.