Az elmúlt két napban két, cigányok által elkövetett bűncselekmény történt Sátoraljaújhelyen. Ezzel kapcsolatos következő két, a satoraljaujhely.hu-ról szó szerint átvett kishírünk. "Természetesen" az esetet nem tárgyalta az országos média, hiszen "csak" cigány vert gádzsót. Bezzeg ha ellenkező irányban történt volna mindez, akkor már Brüsszelben vinnyogna az egész SZDSZ-vezérkar...

Módosítanák a Bünető Törvénykönyvet
Szamosvölgyi Péter polgármester sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Büntető Törvénykönyv módosítását fogják kezdeményezni. A polgármester szerint az elmúlt napokban történt két bűncselekmény ennek szükségességét is alátámasztja.

"Nem kell megvárni, hogy Sátoraljaújhelyen is olyan sajnálatos események történjenek, mint az ország többi részén." - mondta Szamosvölgyi Péter ezzel indokolva azt, hogy kezdeményezik a BTK módosítását. "Nagyon sajnálatos esemény történt Sátoraljaújhelyen. Egy középiskolai tanárt támadtak meg a saját udvarán a gyermeke szeme láttára. Csak a lélekjelenlétének és a szomszédnak köszönheti azt, hogy nem történt nagyon súlyos bűncselekmény." - nyilatkozta a polgármester. A kórházban lábadozó tanár két évvel ezelőtt szemtanúja volt, hogy kislányát az iskolaudvaron más gyerekek bántalmazzák. Szétválasztotta a verekedőket, egyikük édesapja pedig azóta folyamatosan fenyegeti. Kedd este majdnem be is váltotta "ígéretéteit", amikor egy ismeretlen férfival együtt viperával és autókulccsal felfegyverkezve a tanárra támadt, annak saját kertjében. A rendőrség megérkeztekor az elkövetők ugyanis gyorsan elhagyták a helyszínt. A verekedőt ki is hallgatták, ám a törvényekre hivatkozva ezután elengedték őket."Nem szeretném megvárni azt, hogy Sátoraljaújhelyben ugyanolyan események történjenek mint az ország többi pontján. Elég volt abból, hogy az ember a saját udvarán féljen és ki legyen szolgáltatva." - tette hozzá Szamosvölgyi Péter. Egy betörés is hozzájárult ahhoz, hogy megelégeljék a bűncselekményt."Azt sem lehet, hogy az elkövető másnap beleröhög az áldozat képébe. Ezeket nem tudjuk elfogadni, sőt meggyőződésem hogy a társadalom többsége sem tudja elfogadni." A levélben azt kérik a parlamenttől, az országgyűlési képviselőktől, hogy ne csak évekkel később foglalkozzanak a törvénykönyv módosításával hanem rövid időn belül. A módosítás börtönbe juttatna minden testi sértést elkövetőt kivétel nélkül.

Megmozdulás az erőszak és a bűnözés ellen

A FIDESZ sátoraljaújhelyi csoportja december 11-ére csütörtökre délután 5 órai kezdettel erőszak elleni megmozdulást szervez. A tiltakozó akció helye a Kossuth Lajos Gimnázium melletti V. István szobor előtti tér lesz, melynek célja az erőszak ellenei tiltakozás.

A FIDESZ helyi szervezete csütörtök délutánra vár mindenkit, politikai hovatartozásuktól függetlenül, aki egyetért elveikkel, aki megelégelte a bűnözést és az erőszakot. A FIDESZ sátoraljaújhelyi szervezete szervez egy helyi megmozdulást. "Ezen a héten várunk mindenkit a V. István szoborhoz a Kossuth Lajos Gimnázium előtti térre. A megmozdulás apropója az, hogy láthattuk ahogy végigsöpör az erőszakhullám az országon és ez elérte Sátoraljaújhelyt is hiszen K. [Kuruc.info: Kosztyu] T tanár urat megverték." - nyilatkozta Palicz István, a FIDESZ helyi szervezetének elnöke. "Az agresszív emberek által okozott fizikai sérülések ugyan begyógyulhatnak, de a lelki sebek örökre ott maradnak" - mondta. A FIDESZ helyi szervezete Szamosvölgyi Péter polgármestert kérte fel, hogy szóljon a jelenlévőkhöz csütörtökön. A rendezvény tehát december 11-én kezdődik délután 5 órakor az V. István szobornál.