Ezen cikkünk szorosan kapcsolódik EHHEZ a szintén mai íráshoz. Azért választottuk külön, mert borzasztó durva eseményekről számol be (kiemelve azt, hogy, természetesen, cigányok az elkövetők), amelyeket nem akartuk, hogy “elkallódjanak” az eredeti cikk már így is sok frissítése között. A híradás a MIKOM-on, a rászízmussal igazán nem vádolható miskolci TV honlapján (gyengébbek kedvéért: nem egy “vacak”, nem szavahihető náci zuglapon) jelent meg (eredeti ITT). A cikket teljesen változatlan formában vettük át. Igen, többek között a “purdé” szót is ők használták, nem mi “csempésztük” bele azt a szövegbe… Kiemelés tőlünk.

Egytől egyig cigány származásúak az elkövetők

Védtelen idős embereket, nőket gyermekeket raboltak ki a taktaszadai purdék. A 12-13 éves elkövetők földig ütötték, rúgták kifosztott áldozataikat. A rablásokat, egytől egyig cigány származású gyerekek és felnőttek követték el - tudtuk meg Miskolc rendőrkapitányától a pénteki sajtótájékoztatón. Tucat számra fogtak el a miskolci zsaruk betörőket és rablókat az idei év egyetlen hónapja alatt. A sorozat jelleggel elkövetett bűntettek módfölött alkalmasak arra, hogy megingassák a lakosság közbiztonságba vetett hitét – mutatott rá Dr. Pásztor Albert ezredes. Egyebek mellett ezért is dicséretes, hogy az életvédelmi, illetve betörési nyomozók ilyen eredményesek voltak januárban.
A sok felderített rablás közül egyet kiemelnénk, amely akár figyelmeztető is lehet a jövőre nézve.

Földig, ütötték, rúgták...

Az elkövetők ugyanis 12 és 13 éves sihederek voltak (Kuruc.info: még egy érv a büntethetőségi korhatár alapos leszállítása mellett. Ha pl. az EU-tag Skóciában 8 év lehet az alsó határ, akkor nálunk vajon miért nem?!). A két purdé Taktaszadáról járt be Miskolcra egyik rokonukhoz, mígnem összeszokott rablópáros vált belőlük. Idős emberek, gyerekek, nők védtelen, kiszolgáltatott mivoltát kihasználva bűnöztek fényes nappal. Gátlástalanságukra, kegyetlenségükre jellemző, hogy általában a földig ütötték, rúgták áldozataikat, majd elvették értékeiket… A kapitány kiemelte: az ismertté vált bűncselekmények száma nem nőtt ugyan, ám az elkövetés módja – mint országszerte mindenütt - egyre durvábbá válik. (Kuruc.info: a cigánybűnözés legfőbb jellegzetessége a gádzsó életére, testi épségére tekintettel nem lévő, kegyetlen, vadállatias, indokolatlan brutalitás.)

A januárban történt betöréseket illetően dr. Pásztor Albert 90 esetről számolt be, ezek mindegyike sorozat jellegű bűncselekmény volt, mindösszesen húsz jómadarat sikerült fülön csípniük a nyomozóknak.

A lakosság jóérzését erősen bántó prostitúcióról szólva elhangzott, tavaly 1051 eljárást kezdeményezett a rendőrség a Miskolc Városi Bíróságnál, ezek egy részében – mintegy pozitív változásként – elzárással büntették a tiltott kéjelgőket.

Az átlag polgárt irritálják

Fontosnak tartotta megemlíteni a miskolci kapitányság vezetője, az Avasi lakótelepen a közelmúltban felállított Városőrség szerepét. Tévhit, hogy az ország legnagyobb lakótelepe túlzottan is fertőzött lenne bűnügyileg - hangsúlyozta statisztikai adatokkal is alátámasztva állítását. Tény ugyan, hogy az átlag polgárokat irritálják azok a munkanélküli, idejük javarészét az utcán csoportosulva eltöltő figurák, akiknek egy jelentős része a „Fészekrakó” program keretében települt be az Avasra. Ez azonban nem bűnügyi kategória. (Kuruc.info: gy.k. ez jogi szempontból még nem bűnözés) Mint ahogy az sem, hogy a cigányság (Kuruc.info: “a cigányság” az eredetiben. Nem az, hogy “a cigányok döntő többsége”, nem. És Pásztor igenis tudja – hozzáfér a bűnözési statisztikákhoz – , mit beszél… és nem sz@rakodik azzal, hogy hangsúlyozza, hogy igen, tisztelet a kivételnek, mert látja: legalábbis Miskolcon egyszerűen nincs kivétel, nincs normálisan élő új beköltöző…) a békés együttélés kereteit egyszerűen nem tudja betartani: a felvett kölcsönöket nem törlesztik, nem járulnak hozzá a közös költségekhez, mindezeket jobbára hangos életvitelükkel próbálják kompenzálni. Elismerte ugyanakkor a kapitány, hogy a városőrök rendszeres járőrözése, fizikai megjelenése némi visszatartó erővel hat a renitensekre.

Említést érdemel még az a péntek reggel véget ért körözési akció, amelynek során a helyi „fejvadászok” 17 körözött személyt állítottak elő a kapitányságon.